Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Aantal gestrande grienden opgelopen naar 470

Niet 270 grienden zijn gestrand aan de kust van Tasmanië, maar in totaal zo’n 470 dieren. Er is nog een groep van 200 walvissen ontdekt die in de problemen zitten.

Het is de tweede groep in korte tijd die in ondiep water terecht is gekomen.

Sinds dinsdag is een grote reddingsoperatie aan de gang. Geprobeerd wordt de walvissen terug naar het diepe krijgen, maar dat is erg lastig. Tot nu toe is dat nog maar bij 25 walvissen gelukt. Een aantal strandde vervolgens opnieuw. De reden van de stranding is onduidelijk.

Van de tweede groep van 200 die nu gevonden is, is het merendeel al dood. Toch hopen reddingswerkers dat ze er vandaag nog een aantal te kunnen redden. Het is een race tegen de klok.

Bron: NOS.nl

1 reactie

  1. Wat is de oorzaak daarvan?? Weet iemand dat …een vermoeden misschien. Zou het van die pokkeherrie van de motoren komen van die mega transportschepen en vergeet de cruisschepen niet.
    Een keer een cruisje gemaakt, NOOIT MEER..!! De hele kliek zat aan stuurboord in de zon te bakken, ik was de stilte gaan opzoeken aan bakboord, in de schaduw, beetje fris wel, zie een enorme , gigantische rug van walvis beneden pal naast het schip. ,,Hij raakte de romp bijna. Onmiddelijk dacht ik aan de herrie van de motor, en de verstoring van zijn koers…ook was ik bang dat zijn vin doorklieft kon worden door een van de motorbladen…EEN NACHTMERRIE!! En waarvoor…om een duffe egotrip !

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief