Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wanneer kun je op Tenerife dolfijnen zien?

Rond het Canarische eiland Tenerife kun je de hele jaar door dolfijnen zien. De meeste boottochten vertrekken vanuit een van de havens aan de zuidwestkant van het eiland.

Scubapedia_logo

Een van de meest voorkomende soorten is de tuimelaar, die het hele jaar te zien is. De grote griend die soms wel 6 meter lang wordt, is ook een vaste bewoner van de zee rond Tenerife. Laat je niet in de war brengen door de Engelse naam pilot whale, grienden zijn geen walvissen maar walvisachtigen en daar vallen ook de dolfijnen onder.  De grienden een vrij vast dagelijks patroon en zijn dan ook het makkelijkst te vinden voor de aanbieders van de boottours – vrijwel altijd worden ze gezien.

De derde veel voorkomende dolfijnensoort is de langsnuitdolfijn. De kleine, maar speelse dolfijnen leven in groepen in het water rond Tenerife. Ze hebben een groot leefgebied en worden dan ook niet altijd gespot tijdens een boottocht.

Rond Tenerife mag niet met dolfijnen gezwommen, gesnorkeld of gedoken worden. Dit om de dieren niet te storen in eigen habitat. Maar een ‘dolphin/whale watchting’ trip is een leuk alternatief.

Foto: Claude Meisch, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief