Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Golden Rock Resort en Statia Divers

Wil jij het ultieme Caribische gevoel boven en onder water beleven? Dan zijn het Golden Rock Resort en Statia Divers the place to be!

GoldenRockResort_Statia_Cottage volcano

Golden Rock Resort is het enige eco-resort op het pittoreske eiland St. Eustatius en biedt uitstekende faciliteiten voor een onvergetelijke duikvakantie op dit onontdekte eiland. In de volksmond wordt St. Eustatius ook wel ‘Statia’ genoemd. Hier vind je nog dat pure caribische gevoel en rust, zowel boven als onder water. En dat maakt samen met de duikdiversiteit dit eiland zo’n unieke duikbestemming.

Het resort, geopend in 2021, heeft prachtig aangelegde tropische tuinen, 2 zwembaden, een zoutwaterlagune, 2 restaurants, een gym, een tennis- en padelbaan, een greenhouse waar je een kijkje kunt nemen, en er is een spa. De bungalows met 1 of 2 slaapkamers zijn ideaal voor duikers. Gasten worden bij aankomst op het eiland opgewacht op de airport met de gratis transferservice.

Statia Divers

Golden Rock Resort heeft een eigen PADI Duikcentrum, Statia Divers. Het duikcentrum is gelegen op een klif met panoramisch uitzicht op de kustlijn en beschikt over moderne faciliteiten. Het biedt een scala aan PADI-cursussen, comfortabele boten en eersteklas Scubapro-huuruitrustingen.

Statia Divers biedt duikmogelijkheden voor duikers van alle niveaus. De ervaren instructeurs geven verschillende PADI-cursussen, variërend van Discover Scuba Diving tot gevorderde specialisaties zoals Deep Diving, en de Divemaster-certificering. Watertrainingen en ‘bubblemaster’-lessen worden ook aangeboden in de zoutwaterlagune van het resort, de grootste in het Caribisch gebied, met een gezonken Amerikaanse schoolbus op 9 meter diepte.

GoldenRockResort_StatiaDivers_boot

Het team van Statia Divers en hun toegewijde duikteam op de boot zorgen voor een onbezorgde en fantastische duikervaring. Met drie gespecialiseerde boten, Patricia, Stormy en Sam, kan de bemanning respectievelijk 16, 22 en 18 duikers accommoderen. Het duikcentrum ligt op slechts 10 minuten rijden van de haven van St Eustatius, en er worden gratis pendeldiensten aangeboden van en naar het duikcentrum.

Het duikcentrum beschikt over moderne voorzieningen en huuruitrusting van hoge kwaliteit, zoals BCD’s, ademautomaten, vinnen, maskers, lucht- en nitroxcompressoren en wetsuits, om aan diverse duikbehoeften te voldoen. Extra apparatuur zoals kompassen, duiklampen en SMB’s zijn inbegrepen bij elke huur. Voor degenen die gepassioneerd zijn over onderwaterfotografie en -videografie, is er een speciale cameraruimte met voldoende werkruimte en stroomvoorzieningen. Een reparatieruimte ter plaatse zorgt voor routinematig onderhoud van alle duikuitrustingen.

Het resort biedt een scala aan verblijf- en duikpakketten van 5, 7 of 10 nachten, elke aanvraag wordt gepersonaliseerd naar de wensen van de gast.

GoldenRockResort_StatiaDivers_pijlstaartrog

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief