Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Topduik met mijn topbuddy!

Duikreporter Dirk dook na bijna twee jaar weer bij de Zeelandbrug met zijn topbuddy. Topbuddy’s zijn een garantie voor een mooie duik. En Dirk zou Dirk niet zijn als dat geen mooie video oplevert!

Een stralende dag, ideaal om na bijna twee jaar eindelijk nog eens bij de Zeelandbrug te duiken en meteen met mijn top buddy Petra Smit! Het is de 105e duik die we samen maken en zij kent me als geen ander onder water (en ik haar ook!). Na zoveel duiken heb je natuurlijk al veel samen beleefd!

We duiken op de laagwater kentering en het is zo goed als dood tij. Weinig stroming dus en dat is altijd meegenomen als fotograaf of filmer …

Ik ben ruim op tijd en ik kan juist een plekje innemen onder de brug. Dat is alvast meegenomen, want voor een weekdag is het behoorlijk druk!

Mijn buddy is er al. Ze zit bij Marion Haarsma, geen onbekende in de duikwereld en ze zal met ons meeduiken.

 

002 Petra en Marion ok teken-129839

003 gladde wratslak-DeNoiseAI-severe-noise-129839

Daar komt echter niets van, want reeds in het water merkt Marion dat er slechts 40 bar in haar duikfles zit! Ze blijft ondiep langs de kant wat snuffelen en wij zakken af naar 15 meter om slakjes te zoeken en die vinden we!

collage slakken-129839

We blijven een tijd op die diepte rondsnuffelen en na een half uur zit ik al op 100 bar. Terug dus, zoals afgesproken! Onderweg nog wat vertraging door het filmen natuurlijk en zo zit ik op 50 bar wanneer we de veiligheidsstop bij de pijler houden.

collage sepia's-129839

Petra doet nog een snelle poging om een zeepaardje te vinden, maar we moeten terug … Op weg naar de trap komen we echter nog een school pollaks, een zwartoog lipvis en een gehoornde slijmvis tegen! Flesje verder leeg en met 25 bar kom ik bij de trap boven. Wat een geweldige duik was dit!

collage vissen-129839

We hebben na al die tijd heel wat bij te praten en dat doen we bij een etentje in Zierikzee. Bij zonsondergang rij ik meer dan voldaan terug naar huis, benieuwd naar de beelden … In onderstaande video kan je onze duik mee herbeleven!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief