Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken

140 duiksters gaan samen wereldrecord breken

Duikende dames, zet het vast in je agenda! Of beter, wacht niet en meld je nu aan! Op PADI Women’s Dive Day op zaterdag 18 juli organiseren Scubapro, PADI, Herman Lieven en Brabant en Sealand Diving een wereldrecordpoging: met zo veel mogelijk personen – of beter gezegd vrouwen – uit één ademautomaat ademen. 

Tijdens dit event gaan 140 duiksters in Zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven een poging doen om het huidige record breken. Dat staat op naam van Koreaanse duikers – zij ademden in 2013 al met z’n 135-en uit één ademautomaat. Ook voor de nieuwe recordpoging op 18 juli zal gebruik worden gemaakt van een Scubapro MK25 eerste trap met 140 Scubapro tweede trappen.

Kan de Scubapro MK25 dat aan? “135 Koreanen hebben al laten zien dat het kan,” vertelt Martine Grethe, salesmanager van Scubapro in Nederland en Vlaanderen, enthousiast. “Vanwege de overgebalanceerde pistonaansturing heeft de MK25 zo’n hoge luchtstroming dat hij ook 140 duikers van lucht kan voorzien. Als één ademautomaat deze challenge aankan, dan is het wel de MK25 in combinatie met onze tweede trappen.”

In groepjes van vijf worden de dames gepositioneerd bij een ‘luchtstation’ op de bodem van het zwembad. De bedoeling is dat de 140 dames tenminste 10 minuten tegelijk uit de MK25 ademen. Het publiek kan de poging op grote schermen volgen.

Women’s Dive Day

De wereldrecordpoging vindt plaats tijdens op Women’s Dive Day, een dag die door PADI in het leven is geroepen en waarop overal ter wereld evenementen worden georganiseerd voor duiksters. Op dit event, dat om 13 uur in Eindhoven start, kun je ook clinics over onderwaterfotografie, freediven en scooteren volgen. Er worden demonstraties met de koperen helm en synchroonzwemmen gegeven, en ook de mermaids zullen niet ontbreken. Een feest voor duiksters!

Margriet Schuur, Regional Manager van PADI in Nederland en België, is al even enthousiast: “PADI heeft de PADI Women’s Dive Day in 2015 in het leven geroepen om de positie van de vrouw in de duiksport te versterken. In Nederland en Vlaanderen wordt nog steeds maar een derde van alle PADI-opleidingen aan meisjes en vrouwen gegeven. Dankzij het initiatief van Scubapro en met name Martine kunnen we samen laten zien dat vrouwen in staat zijn om alles te doen waar ze van dromen en dat de duiksport en –industrie uitermate toegankelijk zijn voor meisjes en vrouwen.”

Goed doel
Met je deelname steun je tevens PADI Project Aware. Margriet: “De tagline van PADI is vanaf 2020 Seek Adventure / Save the Ocean. Wij streven naar een gezonde balans tussen mens en oceaan. Project Aware, waarmee we nauwe banden hebben, vecht voor een schone en gezonde oceaan. Combineer dat met Scubapro Cares, waarmee Scubapro verschillende organisaties steunt die zich inzetten voor de bescherming en gezondheid van onze oceanen. Project Aware (projectaware.org) als goed doel was dan ook een eenvoudige keuze.”

En de mannen? “Die zijn van harte welkom op de tribune!” Maar voegt Margriet er lachend aan toe: “Ze mogen wel gratis deelnemen aan alle andere activiteiten.”

Aanmelden!
Wil je meedoen aan de wereldpoging, meld je dan snel aan. Er zijn maar 150 plekken! De prijs is vanaf 49,90 euro (er zijn diverse pakketten beschikbaar), maar daar krijg je in elk geval ook een goodiebag met een minimale waarde van 175 euro en vouchers voor een hapje en een drankje voor. Aanmelden kan op www.womendiveday.nl
Elke vrouwelijke duiker, ongeacht de opleidingsorganisatie en het niveau, maar wel in het bezit van een duikbrevet en minimaal 18 jaar oud, kan meedoen.

Dit bericht delen

Linda Ferwerda
Linda Ferwerda

Oprichter en maker van DuikeninBeeld met een passie voor duiken en schrijven. Waarom werken aan DuikeninBeeld zo leuk is? Omdat het voor én door duikers is!

1 reactie

  1. Avatar

    Thanks Linda

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *