Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

1,3 miljoen euro voor idee dat koraal redt

De Australische regering looft 1,3 miljoen euro uit voor het idee dat leidt tot de redding van het koraal in het Great Barrier Reef.

De Australiërs hopen op innovatieve oplossingen om het koraal te beschermen zodat het rif kan herstellen, en doen een beroep op de beste wetenschappers. «Het koraalrif is het grootste levende wereldwonder,» aldus milieuminister Frydenberg. Het grootste koraalrif ter wereld ligt voor de noordoostkust van Australië. De afgelopen twee jaar is er op veel plaatsen in het Great Barrier Reef coral bleaching geconstateerd.

Hoge temperaturen
Uit recent onderzoek is gebleken dat hoge oceaantemperaturen koraalriffen tegenwoordig ruim vijf keer vaker beschadigen dan in de jaren tachtig. Verbleking van koraal komt gemiddeld een keer per zes jaar voor. Bij een stijgende watertemperatuur verliest koraal de algen die het rif kleur geven. Daardoor lijkt het koraal dood. In 2015-2016 bereikte coral bleaching een dieptepunt: van honderd koraalriffen die wetenschappers wereldwijd in de gaten hielden, verbleekte 75 procent.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief