Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Zes meter lange griend aangespoeld bij Vlissingen

Een zes meter lange griend spoelde woensdagmorgen aan op het Nollestrand bij Vlissingen, meldt PZC.nl.

Een wandelaar vond het karkas van het dolfijnachtige zeezoogdier vanochtend vroeg en meldde zijn vondst bij de stichting Zeezoogdierenhulp. Volgens strandwachter Albert Dijkstra gaat het om een volwassen dier van zo’n achthonderd kilo.

Gezien de staat van het karkas vermoedt Dijkstra dat het dier al enkele weken dood is. Hij zou een van de tien grienden kunnen zijn die begin november aanspoelden op het strand van de Noord-Franse stad Calais. De drie nog levende dieren zijn toen teruggezet in het water, maar volgens Dijkstra is de kans groot dat ze alsnog zijn overleden: «De grienden zijn met spanbanden naar de zee gebracht en dat kan fatale schade hebben veroorzaakt aan organen. Bovendien hebben ze lange tijd op het strand gelegen. Daar kunnen ze hun warmte niet kwijt dus het is ook nog eens mogelijk dat ze vanbinnen ‘oververhit’ zijn geraakt.»

De griend wordt naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Utrechtse Universiteit gebracht, waar ze door middel van sectie de doodsoorzaak proberen te achterhalen.

Bron: PZC.nl

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief