Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Dirk Van den Bergh – Zelfs met slecht zicht kan duiken leuk zijn!

Dirk duikt samen met Mirjam onder bij de Zeelandbrug. Het zicht is slecht, maar toch hebben ze het naar hun zin. Waarom en wat het opleverde, lees en zie je in zijn duikreport met foto’s en film.


Datum: 31-3-2017
Duiklocatie: Zeelandbrug

duikreport-call-to-action-350x85

De laatste logberichten over het zicht bij de Zeelandbrug waren niet zo gunstig. Zouden we ons plan niet veranderen? We wagen het er toch op. Om 10.30 uur ben ik bij de Zeelandbrug en een paar minuten later is mijn buddy Mirjam van der Sanden er ook. We zijn (voorlopig) helemaal alleen. Het zonnetje schijnt, het is 15°, niet te veel wind, dus ideale duikomstandigheden … maar wanneer we de stek gaan checken blijkt inderdaad dat het water een melkachtig kleurtje heeft …

Dirk_Van_den_Bergh_20170331_zeester-49016

We zullen het er maar op wagen hé! Tijdens het optuigen komen er nog verschillende duikers toegereden. We gaan als eerste het water in, ruim vóór de laag water kentering. Zo kunnen we van de Oostelijke naar de Westelijke trap driften. Het wordt al meteen duidelijk dat we mekaar goed in het oog zullen moeten houden … het zicht is slechts 1 meter … en tijdens het eerste kwartier staat er best nog wat stroming.

Dirk_Van_den_Bergh_20170331_zeedonderpad-49016

We doen het langzaam aan en dan zie je natuurlijk ook veel meer. Mirjam heeft al meteen een zeedonderpad gespot. We zien mooie dodemansduimen, heel veel zeespinnen, veel zeesterren, uiteraard krabben, een Europese zeekreeft, een galatheakreeft, een zwemkrab die een brokkelster aan het verorberen is, een grappige hooiwagenkrab die zich gecamoufleerd heeft met tubularia, slibanemonen en tot slot een klein harlekijn slakje.

Dirk_Van_den_Bergh_20170331_dodemansduim-49016

We komen het touw van een kreeftenfuik tegen en bij de check de stek hadden we gezien dat die bijna ter hoogte van de trap ligt en we komen dus mooi op enkele meters van de trap boven. Ondertussen is de wind aangetrokken en het water ligt vol Japans bessenwier. Hierdoor is het toch nog even lastig om aan de trap te geraken! We hebben 50 minuten gedoken en de watertemperatuur was 9°. Niettegenstaande het slechte zicht was dit toch een hele leuke duik! Bedankt Mirjam!

2 reacties

  1. Knap, zo navigeren met slecht zicht. Dan is je oriëntatie toch helemaal weg?

    REAGEREN
  2. Vermits we met de stroming meedriften van Oost naar West en max 6 meter diep gaan, weten we dat de oever steeds aan onze rechter kant is. De basaltblokken onder water kunnen wel voor wat verwarring zorgen, maar we hebben ook nog ons kompas hé! Mirjam heeft bovendien al heel veel bij de brug gedoken en voor mezelf was het ook al de 30e keer. Op de duur kom je dan wel herkenpunten tegen onder water!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief