Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

World Oceans Day – Stuur nu je foto’s in!

Alweer voor de achtste keer wordt de United Nations World Oceans Day Photo Competition georganiseerd. Elke fotograaf kan meedoen!

Pro of amateur? Iedereen die fotografeert kan meedoen met deze fotowedstrijd die wordt georganiseerd ter gelegenheid van Wereldoceanendag. Heel toepasselijk worden de winnaar op die dag (8 juni 2021) bekendgemaakt tijdens een vitrueel event. De winnende foto’s worden bovendien tentoongesteld op de officiële World Oceans Day website van de Verenigde Naties en gepost in de sociale media.

Inspiratie

Met deze fotowedstrijd willen de organisatoren de fotografen inspireren om de schoonheid en het belang van de oceaan vast te leggen, maar ook de uitdagingen waar de oceaan mee geconfronteerd wordt. Een krachtig beeld kan het gedrag van mensen veranderen zodat ze zich actief inzetten voor de oceaan en niet langer alleen toekijken.

Zes categorieën

Je kunt in zes categorieën meedoen – drie daarvan zijn dit jaar nieuw, namelijk Faces
of the Sea, Oceanic Discoveries en The Ocean: Life and Livelihoods — de laatste is het thema van World Oceans Day dit jaar. De andere drie zijn: Above Water Seascapes, Underwater Seascapes en Digital Ocean Photo Art.

Meedoen

De organisatie is ook dit keer in handen van Dive Photo Guide (DPG). Wil je meedoen, zorg dat je de foto’s uiterlijk op 30 april instuurt. Klik voor meer informatie over deze fotowedstrijd.

Geo Cloete, winnaar categorie UN World Oceans Day Photo Competition 2020 - categorie Above Water Seascapes
Joanna Smart, winnaar categorie UN World Oceans Day Photo Competition 2020 - categorie Sustainable Ocean.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief