Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Workshop Visportretten met Ron Offermans bij TODI

Op vrijdag 22 februari geeft onderwaterfotograaf Ron Offermans voor bezoekers van DuikeninBeeld en lezers van Onderwatersport Magazine opnieuw een workshop Visportretten bij het indoorduikcentrum TODI.

 

Al viermaal eerder werd deze workshop gegeven in het aangename water van TODI. Gezien het succes en de overweldigende belangstelling geeft Ron Offermans de workshop op 22 februari opnieuw – voorlopig voor de laatste keer! Inschrijven kan nu.

Vissen fotograferen is een van de lastigste onderdelen binnen onderwaterfotografie om de simpele reden dat ze haast nooit stil zitten. Daarnaast geeft het je wel veel voldoening als je een vis mooi hebt kunnen vastleggen. Een gouden tip om een situatie volledig naar je hand te zetten zodat een vis mooi voor je gaat poseren, bestaat helaas niet, maar er bestaan wel een aantal vingerwijzingen die je hopelijk beter leren omgaan met de problemen die je tegenkomt bij het maken van een mooi vissenportret.

Op de eerste plaats, wat verstaan we precies onder een visportret? Bestaan er überhaupt regels voor? Een leidraad die vaak bij wedstrijden gehanteerd wordt, is dat bij een visportret de hele vis in beeld gebracht mag worden, maar dan ook helemaal, zonder afgesneden staart of vinnen. Of alleen de kop, zo ongeveer 1/3 van de voorkant, omdat het nooit duidelijk is waar de kop in het lichaam overgaat.

In deze workshop maakt het niet uit hoeveel er van de vis op de foto staat, de ene situatie leent zich nou eenmaal meer voor de hele vis en de ander alleen voor de kop. Buiten dat speelt ook de achtergrond een heel belangrijke rol. Bij TODI krijg je volop de gelegenheid de diverse vissen in verschillende situaties te fotograferen.

  

Aan de volgende punten wordt in de workshop aandacht besteed:

  • Hoe dichtbij kun je komen zonder dat de vis vlucht
  • Welke lens of brandpunt van je zoomlens is het beste geschikt voor een visportret
  • Wat is de beste hoek, opzij, schuin of van voren?
  • Bij welke achtergrond komt een vis het meest tot zijn recht?
  • Met menglicht een mooie achtergrond creëren
  • Met de dieptescherptetechniek een vis mooi losweken van de achtergrond
  • Een detail, zoals een oog, fotograferen

Praktische informatie
Datum: vrijdag 22 februari 2019, start 11.00 uur
Locatie: TODI, be-MINE 1 3582 Beringen België, www.todi.be
Aantal deelnemers: maximaal 20 deelnemers, vol = vol!
Kosten: 75 euro p.p. inclusief warme lunch

Contact en inschrijven kan via de mail: miche@todi.be

Voor deelname aan de workshop dien je te beschikken over een duikbrevet, een duikuitrusting en een onderwatercamera. Je kunt bij TODI ook een duikuitrusting huren (12,00 p.p.).

Klik hier voor een impressie van de resultaten van eerdere workshops.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief