Inloggen

Wachtwoord vergeten?

WK-journaal – wat gebeurde er op dinsdag?

Dinsdag ging het WK écht van start! Maar er werd niet gefilmd en niet gefotografeerd – het was de dag van de inschrijving, de ceremonie, de parade en de technical meeting.

Een dag waarop de deelnemers aan het WK niet onder water gingen. Administratie, technische bespreking én de parade. Maar als je denkt dat dit een relaxte dag is, vergeet het! Gelukkig zit de sfeer er bij de Nederlanders en Belgen goed in. Overigens… het Belgische team is pas compleet nu ook de Waalse fotograaf Pierre-Bernard Demoulin en zijn model/assistent Valérie Woit zich hebben aangesloten.

 

De dag begon met de accreditatie. De deelnemers staan in een lange rij om zich officieel aan te melden en hun pas in ontvangst te nemen – menigeen verheugt zich dat hij of zij nu wordt bestempeld als ‘atleet’.

De openingsceremonie en de parade doen denken aan de Olympische Spelen – iets kleiner dan. Vlaggendrager bij de Nederlanders was René van der Laan.

En dan… de technical meeting. In niet al te best Engels werden de regels en procedures besproken. Het werd een lange avond, waarop diverse videoteams zich uit de wedstrijd terugtrokken. De reden: ineens werd bekend gemaakt dat een voice-over niet was toegestaan. Erg vreemd om op de eerste dag de regels te veranderen. Na een flinke discussie werd deze wijziging teruggedraaid en zullen de videoteams gewoon starten. Overigens het meest gebruikte antwoord van de organisatie op vragen was ‘don’t worry’, lacht fotograaf René Weterings.

En dan vandaag: het weer is (gisteren al) opgeklaard, de zon schijnt weer. De deelnemers hebben er zin in! Voor vandaag staan twee ‘adaption dives’ op het programma. Vandaag gaat het eraan toe zoals op de wedstrijddagen. Een soort generale repetitie en voor de deelnemers nog een dag om te oefenen.

Last but not least; heb je de blogs van Gery Beeckmans en Karen Michiels gisteren gezien?

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief