Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

WNF-Rangers geweldig actie gevoerd voor het koraal

wnf_rangers_koraalWNF-Rangers en vele andere kinderen in Nederland hebben enthousiast geld ingezameld voor de WNF-Rangeractie:’ Gezond koraal? Help allemaal!’. Deze actie is gericht op de bescherming van de Nederlandse koraalriffen in Caribisch Nederland. Dankzij de jonge actievoerders is er onder andere een onderzoeksboot voor schildpadden aangeschaft voor de lokale natuurbeschermers in het Caribisch gebied.

Met de onderzoeksboot is het mogelijk om meer schildpadden te taggen, te controleren op letsel en ziekte, gewonde schildpadden te verzorgen en beter toezicht te houden op de legstranden van de zeeschildpadden. Natuurbeschermers kunnen nu meer gegevens verzamelen om lokale trends te bepalen in groeicijfers, de gezondheidsstatus, het aantal schildpadden en hun leefgebied. Onderzoek vormt de fundering van doeltreffende bescherming.

Ook andere projecten worden dankzij de inzamelingsactie verwezenlijkt zoals opschoonacties, aanvullende trainingen voor de lokale natuurbeschermers en voorlichting over duurzaamheid aan de lokale bevolking.

Inzamelingsacties

De jonge actievoerders hebben op veel verschillende en creatieve manieren het bedrag van € 153.557,- ingezameld. Zo zijn er flink wat cupcakes gebakken en zelfgemaakte spulletjes verkocht. Ook heeft een jongen thuis een eigen huiskamerrestaurant geopend en heeft een meisje een sportief parcours in haar tuin aangelegd waaraan klasgenoten konden deelnemen. Ook scholen hebben sponsorlopen en opruimingsacties gereorganiseerd. De zes beste en meest opvallende actievoerders worden binnenkort uitgenodigd voor een speciale VIP-dag waar de winnaar bekend word gemaakt van de reis naar Bonaire om de koraalriffen zelf te kunnen bewonderen en zien wat alle jonge actievoerders mogelijk hebben gemaakt. De winnaar zal een verslag doen van wat hij of zij in Caribisch Nederland allemaal heeft meegemaakt.

Doel

Het koraal in Caribisch Nederland behoort tot het mooiste in het hele Caribische Gebied. Naast de fraaie koralen, zijn de koraalriffen een kraamkamer en ontmoetingsplaats voor allerlei vissensoorten. De meeste koraalriffen zijn nu nog gezond en dat moet zo blijven, vindt het WNF. Het koraal in deze regio wordt namelijk bedreigd door een aantal factoren, zoals vervuiling, klimaatverandering, verzuring van het zeewater, toenemend toerisme en schadelijke vistechnieken. Dankzij de WNF-Rangeractie worden middelen beschikbaar gemaakt om het Caribisch zeegebied adequaat te beheren en beschermen.

  • Met € 4,- kunnen we een zeeschildpad een merkje geven voor onderzoek
  • Met € 12,- kunnen we zeeschildpadden en -nesten controleren op de legstranden
  • Met € 222,- kan er een beach clean up (opruimsessie) op een strand worden gedaan
  • Voor € 26.000,- kan er een nieuwe boot voor onderzoek worden aangekocht.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief