Inloggen

Wachtwoord vergeten?

WK-journaal – wat gebeurde er op vrijdag?

De tweede wedstrijddag wordt een hele lange dag… Natuurlijk fotograferen en filmen, maar dan ook nog selecteren en monteren. 

Foto: Erik K F Goossens

Het wordt ook een vreemde dag. Het ‘thuisspelende’ fototeam wordt uiteindelijk midden in de nacht gediskwalificeerd. De reden: ze hadden 260 bar in hun flessen (bij een maximale werkdruk van 200 bar) in tegenstelling tot alle andere deelnemers en dus meer tijd om foto’s te maken. Schandalig dus. Diverse teams hebben een klacht ingediend bij de organisatie en ver na middernacht zijn ze uit de competitie gehaald. En de Spaanse videografen dan? Ronald Faber: «We hebben zelf kunnen constateren dat zij in allerijl lucht uit hun flessen hebben laten ontsnappen voordat ze gesnapt worden.» Te triest voor woorden.

Voor Ronald en Gery was het de laatste dag om de opnamen voor hun film te maken. Maar na afloop van de duiken moest er door de Nederlandse en Belgische filmers nog uren worden gewerkt aan de montage. De wedstrijdfilm moest immers ingeleverd worden. Ronald: «Nu is het aan de jury en kunnen wij alleen maar afwachten!»

Ook voor fotografen Marco, Filip en René was vrijdag de laatste mogelijkheid om de winnende beelden te schieten. En voor hen bestond de après dive uit een lange avond foto’s selecteren – voor elk van de vijf categorieën één. De Nederlandse teams bogen zich er gezamenlijk over.

Vandaag is een vrije dag met natuurlijk vanavond de prijsuitreiking! En deze is live vanaf 20 uur Nederlandse tijd te volgen via YouTube.

Lees ook de persoonlijke updates!
René Weterings

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief