Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog

WK-blog – Witte rook

De tweede wedstrijddag is een hele lange met commotie. René Weterings blogt.

De 2e wedstrijddag zit er op en daarmee mijn eerste (je weet nooit of er meer komen) ervaring op een CMAS WK Onderwaterfotografie. De ochtend begon goed, alles volgens planning. Totdat het gerucht de ronde deed dat de Spanjaarden flessen hadden gekregen die gevuld waren met 260 bar lucht. Dat is op zich al niet goed natuurlijk, maar het ergste was nog dat de eerste duik daarmee een dik uur vertraagd werd. Dit werd niet echt in dank afgenomen door de andere deelnemende landen. Maar goed, we moeten ons plan volgen en dus vertrokken we uiteindelijk naar de duikstek met de schildpadden, El Bufadero. Daar aangekomen werden we meteen verwelkomd door een schildpad aan het oppervlak en in de verte zagen we dolfijnen.

De duik ging goed en ik maakte een mooie groothoekfoto. Terloops kon ik ook het thema invullen met een voorbij glijdende pijlstaartrog. De oceaan was redelijk rustig en we kregen onze picknick weer in de haven. De middagduik begon met het vertrek uit de haven om 14.00 u naar de duikstek met de pijlstaartroggen. Het anker werd gedropt, maar helaas op de verkeerde plek. Het anker lag veel te diep en na een half uur hadden we alleen in de verte een rog gespot. Een waardeloze duik was het resultaat.

De lunch hebben we overslagen en hebben met de 2 fotografen en de 2 assistenten het WK gevierd bij een Mexicaans restaurant in de zon. Daarna in het hotel de geheugenkaartjes opgehaald en de foto’s geselecteerd met zijn vieren. Dat viel nog niet mee, met 4 gespannen gezichten als gevolg. Maar de witte rook kwam, de selectie werd gemaakt. Bij het inleveren werden we pas rond 1.00 u binnengeroepen en werd er door CMAS een reactie gegeven op de klacht die tegen het Spaanse team was ingediend…diskwalificatie was het oordeel. Oeps…dat voelt even heel slecht, een schaduw over het evenement. Maar wel een erg sterk statement van de organisatie.

Het inleveren van de foto’s duurde ontzettend lang en begon dan ook veel te laat door de vergadering over Spaanse team. Uiteindelijk liepen Marco en ik om 4.15 u de ruimte uit….tijd voor bed…gaaaap!

Zaterdagavond is de prijsuitreiking…ik ben reuze nieuwsgierig naar alle mooie plaatjes! Ik ben zelf redelijk tevreden met de serie en erg tevreden met de groothoekfoto. Zaterdagavond weten we dus meer.

WK-journaal
Wil je op de hoogte blijven van nieuws, verhalen, foto’s en films en blogs van het WK? Check het WK-journaal. Daar proberen we je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Klik!

2 reacties

  1. Zal duimen voor beide teams!

    REAGEREN
  2. Dank je!

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief