Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Jeroen Thoolen – Waarom paashazen zo weinig duiken

Dit paasweekend staan weer veel paasduiken van duikverenigingen op het programma. Veel duikers duiken het hele jaar door, maar voor nog veel meer duikers is de paasduik het begin van het duikseizoen, wanneer de watertemperatuur bijna of helemaal de dubbele cijfers aantikt. Zo ook voor de clubleden van Duikcentrum KYMO in Breda, waar op Eerste Paasdag de paashaas in hoogsteigen persoon paaseieren ging verstoppen!

Tussen de regenachtige dagen door wordt een halve dag een waterig zonnetje verwacht. Preciés in de periode waarin onze clubduik wordt gehouden! Bij de Nionplas moet je er op tijd bij zijn, want op deze dagen kan het erg druk zijn. Om iets ná half negen staat de partytent en gaan Danny en ik, zei de paashaas, te water om twaalf felgele golfballen een goed vindbaar plaatsje te geven in de driehoek steiger – platform – omgevallen boom. Een behapbaar zoekgebied, ook voor natpakduikers.

De paashaas zelf!

De afgelopen weken fantaseerden we met een bevriend duikcentrum over een iets andere opzet. Dit jaar is het niet de bedoeling de golfballen mee te nemen, maar om een wens, een spreuk, twee woorden te maken van de lettertjes die op de golfballen vermeld staan. Wél zo leuk voor hen die als laatsten te water gaan. Een goed idee dat ik graag jat. Ik besluit bovendien – eindelijk! – een oversized paashaaspak aan te schaffen dat over mijn droogpak past. Dat roep ik al jaren, maar nu voeg ik eens de daad bij het woord.

De clubleden gaan enthousiast te water en alle buddyparen vinden de wens. Vrolijk pasen!

Foto: Twan Donkers

Daarna is het tijd voor een goed verzorgde paasbrunch. De zon is gaan schijnen, het duikseizoen is wéér begonnen!

Waarom paashazen zo weinig duiken

Zeker wanneer de zon doorbreekt krijgt de paashaas het erg warm, maar ook voor onder water is de paashaas niet gemaakt. Weet je namelijk waarom paashazen zo weinig duiken? Bekijk het filmpje van de paashaas!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief