Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Video-masterclass met Edward Snijders

In oktober 2015 organiseren Ron Offermans en Edward Snijders een masterclass Onderwaterfoto/film tijdens een live-aboard op de Rode Zee. Edward vertelt wat je als filmer kunt verwachten.

Een week lang werken aan je filmmaak-skills onder de vakkundige leiding van filmmaker Edward Snijders op de Tala die over de Rode Zee vaart. Relaxter kan het haast niet. Van 6 tot en met 13 oktober kun je mee en een week lang bezig zijn met je passie filmmaken! Een leuke week waarin je veel kunt leren.

Edward Snijders kunnen wij rustig een ‘master’ noemen. Vele internationale filmcompetities schreef hij reeds op zijn naam. In oktober 2014 won hij nog de eerste prijs in Marseille, het festival dat binnen de wereld van onderwaterfilmen zeer hoog staat aangeschreven en waar de groten der aarde aan meedoen. Dat film Edward echt aan het hart gaat, blijkt wel uit de vele malen dat hij het North Sea Film Festival organiseerde en waar filmmakers uit de hele wereld aan deelnamen.

EDward_Snijders_140122_BW_liteEdward vertelt waar het idee voor de masterclass vandaan komt en wat jij als deelnemer mag verwachten:

«Door de jaren heen heb ik mij op de moeilijke manier alle ins- en outs van het onderwater filmen eigen gemaakt: door trial en error en het verzuipen van camera’s.

Dat moest ook wel – er was nauwelijks informatie over onderwaterfilmen en onderwaterfilmers waren over het algemeen niet te spraakzaam over hun manier van filmmaken. Tel daarbij dat je bij het maken van film over een brede interesse en veel vaardigheden moet beschikken en het wordt duidelijk dat het een kleine wereld is en zal blijven.

Dat je voor onderwaterfilmen een camera nodig hebt en een onderwaterhuis, is bij de meesten wel bekend. Maar dat je voor het maken van een film een verhaal moet kunnen vertellen, uit moet gaan vinden waar je het beeld voor je verhaal kan vinden en eenmaal thuisgekomen je beelden op een zodanige manier moet monteren en van geluid voorzien dat er een boeiend verhaal uitkomt, is een zaak waar niet veel menen bij stilstaan.

De organisatie van het laatste ONK leerde mij al dat er getalenteerde filmers in Nederland zijn waar we zeker meer van zullen gaan horen. Om dat proces te versnellen waren Ron (Offermans) en ik er al snel uit dat de synergie tussen filmers onderling met daarbij de input van onderwaterfotografen een bijzonder stimulerende combinatie op moest leveren. Zo kwam de vorm van een ‘crash cursus’ voorbij – een korte tijd waarbij je omringd wordt door je passie – , het ideale formaat om je kennis (en dus het resultaat) snel naar een hoger plan te tillen.

Dat moet niet gebeuren met ellenlange theoriesessies, maar met korte, op het onderwerp toegespitste instructies, die onmiddellijk in de praktijk kunnen worden toegepast. De filmers werken er in deze week naartoe om aan het einde van de masterclass het script en beeld zover rond te hebben om de productie van een boeiende, korte film in korte tijd af te kunnen ronden.»

Ook fotografie!Ron Offermans zal tijdens dezelfde reis een masterclass onderwaterfotografie verzorgen. Fotografen zijn dus ook welkom! Klik voor meer info over het fotografiedeel.

Wil je meer weten over deze speciale reis en de masterclass met Ron Offermans en Edward Snijders, ga dan naar de website van Submarines en klik op Masterclass. Daar vind je uitgebreide informatie. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief