Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Het verhaal achter de foto / Natuur

Haaienkoppen

Een luguber gezicht… de bodem is bezaaid met de koppen van haaien.

Foto: Steve De Neef

De van oorsprong Belgische onderwaterfotograaf en -filmer Steve De Neef maakte deze trieste foto van ‘haaienafval’. Hij werkte aan een documentaire over makohaaien in de Zee van Cortés toen hij deze koppen van mako- en zijdehaaien op de bodem van de zee zag liggen. Bruut afgehakt en teruggegooid.

Steve: «Nog triester is dat terwijl ik aan de docu over de mako’s werkte, ik meer dode haaien dan levende heb gezien… Hopelijk krijgen we het op de komende CITES-conferentie voor elkaar dat deze haaien – de snelste die er zijn –  wereldwijd beter zullen worden beschermd….»

Meer over de makohaaien lees je op de website van de CITES-conferentie.

www.stevedeneef.com

Het verhaal achter de foto
Dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden, staat buiten kijf! Maar soms kan het verhaal het beeld versterken. In deze serie vertellen onderwaterfotografen het verhaal achter de foto – hun beleving of de techniek!
Heb jij ook zo’n foto met een mooi verhaal? Plaats de foto in je album in de fotogalerie en stuur een mailtje naar redactie@duikeninbeeld.tv met het verhaal. Een selectie van de verhalen zal worden geplaatst op DuikeninBeeld. Nog geen eigen album, registreer je, upload een foto en je hebt een eigen album.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief