Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Freediving

Vaste voorzieningen voor freedivers in Boschmolenplas

Freedivers hebben er een vaste plek bij. Op Duiklocatie Boschmolenplas zijn nu blijvende voorzieningen voor freedivers aanwezig.

boschmolenplas_freediving-platform_7

Een primeur voor Nederland, aldus de Dutch Freediving Assocation. De Boschmolenplas bij het Limburgse Panheel is de eerste duiklocatie met een vaste inrichting voor freedivers.

Eind september werd in de populaire duikplas een drijvend ponton geplaatst, dat op de vier hoeken is voorzien van een verzwaarde afdaal-/opstijglijn voor freedivers: een lijn tot een diepte van 15 meter, 1 lijn tot 20 meter en 2 lijnen tot 25 meter diepte.Aan de zijkant van de ‘lijndragers’ wordt de maximale diepte van betreffende lijn aangegeven. Ook aan het uiteinde van de lijnen wordt de maximale diepte aangegeven. Aan/op de ronde schijven kunnen indien gewenst magnetische ’tags’ bevestigd worden die de freedivers mee naar boven kunnen nemen. Deze magnetische tags zijn ter plekke bij de kiosk verkrijgbaar. Aan de lange zijden van het ponton zitten leuningen waar de freedivers zich tijdens de voorbereiding aan vast kunnen houden.

Populair
Freediving als sport zit de afgelopen jaren flink in de lift. Niet in het minst door de topprestaties die Nederlandse freedivers zoals Nanja van den Broek (wereldrecord in 2015) en Jeanine Grasmeijer (wereldrecord Free Immersion in september 2016) op wereldniveau neerzetten.

 

Klik op een foto om deze groot weer te geven en de diavoorstelling te starten.

3 reacties

  1. Mooi! Kunnen we daar gewoon met een groepje trainen of moeten we ons vooraf aanmelden?

    REAGEREN
  2. Kan je er ook les krijgen?
    Gr Anesti Bochem

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief