Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Natuur

In beeld: de geboorte van een botervis

Er zijn van die momenten dat je weet dat je de duik van je leven maakt! Dat gevoel hadden Paul en Maria deze week: zij hebben deze unieke beelden van de geboorte van botervisjes kunnen maken.

Afgelopen weekend vond Maria Engels een nestje met botervisjes. Volgens haar man Paul op zich niet heel bijzonder, maar bijzonder was wel dat dit op een plek was die goed bereikbaar is met de camera. Normaal verstoppen de botervisjes de eieren erg goed op zeer ontoegankelijke plaatsen.

Afgelopen vrijdag zijn Paul en Maria opnieuw naar deze plek teruggekeerd… en met succes. “De eerste 10 minuten gebeurde er niet veel”, vertelt Paul. “Daarna maakte het vrouwtje plots nerveuze bewegingen en na enkele minuten begonnen de eitjes uit te komen. Het is een ongelooflijke ervaring om dit te mogen aanschouwen. We hebben al eitjes van zeedonderpadden, snotolven en wulken gezien. Wat de eitjes van de botervis bijzonder maakt, is dat beide ouders aan broedzorg doen. De eitjes zijn ook niet vastgemaakt aan hard substraat, maar worden door de ouders bij elkaar gehouden op de beschutte locatie.”

Veel plezier bij het bekijken van de beelden, grijnst Paul vrolijk.

Beelden: Paul Engels

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief