Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Astrid Vis – Tiger Madness

Al jaren stonden de tijgerhaaien op hun bucketlist. En eindelijk is het zo ver voor Astrid en Richard. Ze gaan naar Fuvahmulah.

Al jaren staat duiken met tijgerhaaien op mijn bucketlist en januari was het eindelijk zover! Wij, Astrid en Richard, gaan naar dé Tigers van Fuvahmulah.

Fuvahmulah is een uniek eiland van de Malediven. Dit eiland is 1 van de zuidelijkste eilandjes van de Malediven en ligt op de evenaar.
De haven bevindt zich in het zuiden van het eiland, waar we dagelijks naar toe werden gebracht vanuit ons hotel, want vlak voor de haven is namelijk waar de actie is met de Tigers.

astridvis-haven-240124-127031

Onze 1e geplande tiger shark dive was in de middag, samen (jaja, wij 2tjes met alleen de crew) luisteren we naar de briefing,” hoe met tijgerhaaien duiken”. Met de belangrijkste punten in onze oren geknoopt, niet aanraken én maak oogcontact, varen we uit. Al snel springen we van boord en volgen we onze 1e gids, de 2e gids sluit achter aan. Dan plots geeft een gids het signaal SHARK! Een imposante verschijning komt uit het diepe blauwe water richting ons gezwommen…… bekijkt ons rustig en wijkt weer af de diepte in. Wooow, mijn 1e tiger!!!

astridvis-tigers-230124-127031

Verder duikend richting “Tigerzoo”, zwemt een andere tijgerhaai een stukje met ons mee en dan verdwijnt hij ook de diepte in. Op de plaats aangekomen waar het moet gaan gebeuren, worden we dicht naast elkaar geplaatst naast een ander klein groepje duikers. Dit wordt gedaan voor de veiligheid, 4 duikers totaal vinden ze te weinig. De gidsen liggen naast en achter ons om alles te overzien en de té nieuwsgierige haaien op afstand te houden.
We liggen maar op 7 meter diepte en boven ons komt een boot langzaam overgevaren om de haven in te komen. Ik kijk naar boven en zie visafval naar beneden zakken. Nouuuu… de Tiger Madness kan beginnen…!!!!!!! Van verschillende kanten komen ze aangezwommen om een `graatje` mee te pikken. Een wirwar van tijgerhaaien om ons heen en met steeds slechter zicht komen we ogen te kort! Dit is toch wel 1 van mijn mooiste haaienduikervaring geweest!
Nog onder de indruk van het tafereel worden we weggeleid door onze eigen gidsen terug naar de boot. Dit moment pakken ze niet meer van ons af….. !

astridvis-tigers-250124-127031

https://www.mares.com/nl_NL/regulator-atlas-62x

1 reactie

  1. Zo, das echt vet

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief