Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Spionerende dolfijn ontmaskerd

Tursiops_australis_dolfijn-2De Palestijnse beweging Hamas claimt een bijzondere Israëlische spion te hebben opgepakt. Palestijnse mariniers hebben een paar weken geleden een dolfijn gevangen die spionage-apparatuur op zijn lichaam had.

Dat schrijft de Israëlische krant Haaretz woensdag. Hamas stelt dat het dier spioneerde voor de Israëlische geheime dienst Mossad.

De Israëlische marine heeft een vloot duikboten van de Dolfijn-klasse, maar die worden niet bedoeld door Hamas. Het gaat echt om het levende dier. De dolfijn zou onder meer een camera bij zich hebben gehad.

Haaien

Het is niet de eerste keer dat dergelijke beschuldigingen worden geuit. Vijf jaar geleden betichtte Egypte Israël ervan haaien naar toeristische gebieden te sturen om de Egyptische toerisme-industrie te schaden.

Drie jaar geleden werd in Soedan een adelaar opgepakt, die was geringd in Israël en voor de Mossad zou spioneren.

Dolfijnen werden wel door verschillende militaire eenheden gebruikt. Zo zette de Amerikaanse marine ze in om mijnen op te sporen of om zwemmers in nood te redden. Ze zijn echter nooit in verband gebracht met spionage of militaire aanvallen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief