Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuws

Duikongeval defensie wordt onderzocht

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar het ongeval met een duiker van defensie voor de kust van België, dat plaats vond in april.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een zelfstandige en onafhankelijke instantie die onderzoek doet naar zaken waarbij mensen afhankelijk zijn van andere partijen, zoals de overheid, bedrijven of instellingen. De onderzoeksraad beslist zelf welke voorvallen en onderwerpen worden onderzocht. Het gaat hierbij vooral om ernstige ongevallen en soms rampen, waarbij het doel is processen en organisaties voor de toekomst veiliger te maken.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het duikongeval bij defensie, dat op 9 april 2019 plaatsvond voor de kust van België. Een marineduiker raakte hierbij ernstig gewond. De duiker werd onwel met verschijnselen van duikersziekte na een duik tijdens een operatie vanaf de Zr. Ms. Zierikzee.
De raad onderzoekt wat de directe en achterliggende oorzaken van het ongeval waren en kijkt daarbij ook naar de gebruikte duikapparatuur.

De marine heeft alle operaties met de duikapparatuur die de duiker tijdens het ongeval gebruikte, sinds het ongeval uit voorzorg stop gezet.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief