Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Experimenteren

Duikreporter Leendert dubt over de aanschaf van een nieuwe voorzetlens. Wel? Niet? Hij gaat een dagje experimenteren bij Stavenisse.

Ik zit te dubben over de aanschaf van een macro naar groothoek voorzetlens. Maar als ik macro fotografeer heb ik mijn optische snoot en 1 flitser bij me. Werkt deze belichting ook bevredigend als ik overschakel naar groothoek. Dat ik geen hele landschappen kan belichten snap ik maar is het in theorie mogelijk om EN die kleine heremietkreeft EN die Sepia met die 2 snoots goed te belichten. Vandaag heb ik dus de 8mm fisheye bij me en de optische snoot. OK, die voorzetlens heeft vast een kleinere beeldhoek maar als jet met deze lens leuke resultaten krijgt dan lukt het met die voorzet lens vast ook. Het freewheelen van vorige week is me goed bevallen dus ik ga opnieuw naar een plek waar ik al lang niet ben geweest: Stavenisse haven. Komt ook goed uit met de wind want er staat toch wel een beaufoortje of 6-7 uit het Zuidwesten. 2 Belgische duikers zijn me voor, ze gaan net het water in. Verder is er niemand. de wind is weliswaar aflandig dus golven staan er niet maar duikkisten en vinnen hebben de neiging weg te waaien tijdens het omkleden. Alles blijft heel en we wandelen op ons gemak het water in.

20210706_010P7066714-109325

20210706_016P7066720-109325

Dat is wel een groot voordeel van deze plek. Evenals vorige week kom ik weer diverse jonge zeedonderpadjes tegen en heel veel botervisjes (Pholis gunnellus). Die zou ik dan dus eigenlijk met de macrolens moeten benaderen maar goed, we moeten het nu met de 8mm lens doen. Dat is dus wel een voordeel van zo’n voorzetlens. Ik probeer een paar krabben, Heremietkreeftjes (eigenlijk iets te klein) en nog wat spul. Het ziet er onder water best aardig uit. Vol goede moed rijd ik richting Sint-Annaland voor duik nummer 2. Ik wil nog wat verder spelen met diafragma’s en sluitertijden maar helaas, het zicht is hier echt bagger! 50 cm, meer is het niet. Na een kwartier sta ik weer op de kant. Helaas, het blijft de Oosterschelde, het blijft de natuur. Totale duiktijd circa 90 minuten. Watertemp: 19 graden.

20210706_034P7066738-109325

20210706_042P7066746-109325

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief