Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Inge van Engelen – Slakken zoeken bij laag water?

Inge duikt een weekendje in Zeeland. Met camera want ze gaat meedoen aan het Oosterschelde-kampioenschap!

Datum 1 en 2 september 2012
Locatie Zoetersbout

Hè, nee hè, het weekend is al weer voorbij! Nou zeg, het had van mij echt veel langer mogen duren. Wat een heerlijk weekend. We zijn dit weekend weer gaan duiken. Iets dat wij als het weer het maar even toelaat graag doen.
We zijn voor het eerst op de duiklocatie Zoetersbout gaan duiken… Zoals goede duikers betaamd… eerst even de dijk over om de locatie te bekijken. Super geregeld daar! Fijne trap over de dijk en aan de andere kant is er een trap om het water in te gaan. Op het moment dat wij kwamen kijken was het laag water en dan staat de trap droog! Direct na de trap liggen grote blokken in het water. Hierdoor kan je niet zomaar doorlopen het water in.
Er is een stevig touw, vastgemaakt aan een paal, waarmee je prima het water in kunt. Eerst een keer de kunst afkijken en daarna zelf het water in. Met het touw in je handen even zoeken waar je je voeten kunt plaatsen en dan heerlijk het water in.

Ik zeg hier eerlijk bij dat deze instap voor ons vroeger wél een probleem was geweest! Mijn man en ik zijn resp. 22 en 25 kilo afgevallen en naast een prachtig passend confectiemaat droogpak levert dat ons heel veel extra duikplezier op. Dingen die voorheen op het lijstje “onmogelijk” stonden, staan nu opeens op het lijstje “gaan we doen!”. Hoe je in je vel zit beïnvloed dus ontzettend hoe je zo’n instap kunt beleven. Door alle lichamelijke klachten die (vooral ik) had door mijn overgewicht was heel veel onmogelijk geworden. Ik hoef dus niet uit te leggen dat ik hier erg blij mee ben.
Doel van de dag was om meer foto’s te maken o.a. voor het kampioenschap van de NOB waarvoor foto’s van de Oosterschelde mogen worden ingestuurd. Ik zet de foto’s die ik ga insturen niet bij dit verhaal, ik wil nog even het verrassingselement behouden. Ik fotografeer nog niet zo heel lang, maar ik zie steeds meer verbetering in het resultaat. Ik zal jullie op de hoogte houden als ik in de prijzen ben gevallen (anders niet hoor!) en uiteraard zal ik nadat de uitslag bekend is gemaakt, tonen welke foto’s ik had ingestuurd.

We hebben dit weekend in totaal 4 duiken gemaakt op Zoetersbout. Het was zaterdag zo goed bevallen, dat we zondag gewoon terug zijn gegaan naar dezelfde stek. Alle duiken zijn we na de trap i.v.m. de stroming naar rechts gegaan.
In mijn vorige rapportage heb ik een foto laten zien van een Grondel met een Gewone Garnaal in zijn bek. Ik dacht dat zo iets heel uniek is of misschien heb ik gewoon heel veel geluk. Dit keer zag ik namelijk tijdens mijn duik een Grondel met een roze worm, deze worm is zelfs bij stichting Anemoon niet bekend! Het was echt een grappig gezicht om de Grondel te zien “vechten” met die worm. Hij krulde zich op en schoot dan weer uit. Op een moment dacht ik dat de Grondel ‘m kwijt was, maar wat blijkt, hij had ‘m snel helemaal in zijn bek gedaan om hem er daarna weer uit te laten gaan. Heel grappig.
Na diverse vlagen van slecht zicht over ons heen te hebben gekregen, veroorzaakt door boten, de kentering en waarschijnlijk ook andere duikers, kwam ik één hele mooie Gewone Zwemkrab tegen, er was wel zweefvuil, maar deze Gewone Zwemkrab was zo fotogeniek die moest ik vastleggen. Ik lekker foto’s maken… zie ik bij het bewerken van de foto’s dat het er twee zijn!
Wij duiken nog niet zo lang in de Oosterschelde, dus wij gingen slakken zoeken! Ik heb op de eerste duik geen slak gezien! Het is bijna knap om ze niet te zien, want ze zitten echt overal! Maar als je niet weet waar je op moet letten, dan zwem je er snel overheen. Nu ook weer zie ik op de foto’s, waar ik dacht één Bruine Plooislak te hebben gevonden, dat er gewoon 4 of 5 op de foto staan! Ik kan de humor daarvan wel waarderen. Die Bruine Plooislakken zijn er in allerlei kleuren en maten. Van werkelijk superklein tot behoorlijke grote.

Zoals je leest hebben wij ons met ons drieën weer heerlijk vermaakt. Zeeland, ik schrijf mij vast in voor volgend weekend!

Dit bericht delen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Wanneer je de site blijft gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We zijn wettelijk verplicht om je te informeren en je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken. Op DuikeninBeeld gebruiken we functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website. Daarnaast gebruiken we analytics cookies. Via Google Analytics worden geanonimiseerd gegevens over het gebruikersgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers zoals jij de website gebruiken, en kunnen wij op basis daarvan de website verbeteren.

Sluiten