Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Zuidelijk Afrika - algemeen

Shark Explorers, Zuid-Afrika

Wie haaienduiken zegt, zegt Shark Explorers. De specialist biedt in Zuid-Afrika allerlei vormen van haaienduiken, expedities én de Sardine Run aan.

Shark Explorers zit in Simon’s Town, een plaatsje aan de False Bay, op het Kaapse schiereiland. Als je de expertise van de team leden bij elkaar optelt, heb je een schat aan wereldwijde ervaring bij elkaar en alles met maar één doel: jou de haaien in hun natuurlijke habitat en hun ultieme schoonheid laten zien, en vooral ook heel veel vooroordelen wegnemen die bij het grote publiek leven. Dat doen ze door middel van de duik-, snorkel- en freedivetrips die je met Shark Explorers kunt maken, en het respect dat ze voor de natuur hebben, maar ook middels hun filmbeelden van haaien die in de grootst mogelijke wildlifeproducties worden gebruikt. Change your perspective!

Offshore

Duik in het warme, blauwe water in de open oceaan samen met mako- en blauwe haaien. Een ongelooflijke ervaring, zeker als je daar ook nog de tonijnen, mola mola’s en de vele pelagische voges bij optelt. Een ‘ride to the deep’ is een ervaring die je zeker eens in je leven wil meemaken.

Inshore

In de baai zelf zijn legio duikmogelijkheden. Duik onder in de kelpwouden, magisch! Daar leven de prehstorisch ogende zevenkieuwshaaien (de ‘sevengills’ of ‘cowsharks), maar ook vele soorten kleine haaien. Laat je tussen het kelp positief verrassen door de kleuren en het bruisende leven.
Na de kelpduik kun je een duik maken (of snorkelen of freediven) met de leukste buddy’s die jij je kunt voorstellen, de pelslrobben. Ze dartelen om je heen, halen de meest acrobatische toeren uit en verrassen je keer op keer. Trouwens… kijk af en toe ook even op de rotsachtige bodem, je vindt er heel veel naaktslakken in de mooiste kleuren.

Kooiduiken

Een speciale plek in False Bay is Seal Island, de plek waar tienduizenden robben leven. En dat weten de haaien ook! Dit is de plek waar je vanuit een kooi of vanaf de boot de witte haai, koperhaaien en sevengills kunt zien. ‘Los’ duiken is op deze plek niet toegestaan.

Combineer!

Je kunt deze duiken los boeken bij Shark Exploreres, maar wat te denken van een expeditie? Je maakt allerlei verschillende duiken en krijgt ook een landprogramma aangeboden met een landsafari, Kaap de Goede Hoop, de pinguïns en de wijnen.

Sardine Run

Niet in Kaapstad maar aan de oostkust, de ‘Wild Coast’, vindt jaarlijkse de Sardine Run plaats. Een spektakel een enorme migratie van sardienen met in hun kielzog allerhande groot leven, van haaien en dolfijnen, van walvissen tot vogels. Al die dieren werken samen om hun portie sardienen naar binnen te krijgen, het zijn complete strategieën. Hoe bijzonder is het om deze oceaansafari te doen en in het water en op de boot live getuige te zijn de grootste migratie over zee ooit.
Shark Explorers biedt deze trips aan en werkt samen met schippers die de ‘Sardine Run’ al deden lang voordat wij er ooit van gehoord hadden. Als je de Sardine Run doet, doe het dan met de beste operator – Shark Explorers.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief