Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Wat is Project Baseline?


Project Baseline
is een platform voor duikers die door middel van foto-, temperatuur- en zichtmetingen veranderingen van vaste onderwaterstations in beeld brengen. Sommige veranderingen gaan namelijk zo langzaam dat mensen vergeten hoe het was.

De resultaten van de data worden gedeeld waardoor zowel de duikende als de niet-duikende gemeenschap zich bewust kan worden van de veranderingen. Sociale media en andere media kanalen helpen daarbij.

De basisdata (foto, temperatuur en doorzicht) van het snel groeiende aantal projecten over de wereld, kun je vinden op http://projectbaseline.org/database/. Waar mogelijk worden samenwerkingen aangegaan met bedrijven en/of instanties die een recreatief en/of economisch belang hebben bij kwalitatief goed zout, brak of zoet water.

Relevante links
Project Baseline

2 reacties

  1. Interessant. Kun je als individuele duiker ook iets betekenen?

    REAGEREN
  2. Hallo Marcel, Dat kan heel goed zelfs. Je kunt altijd je waarnemingen plaatsen bij duikersgids.nl Als er verder bij jouw in de buurt een Project Baseline is, dan kun je contact opnemen met de teamleider. Je zou dan kunnen helpen bij het doen van metingen of het maken van foto’s. Op http://projectbaseline.org/database vind je de projecten. Wil je meer weten, Laat dan een bericht achter op facebook (https://www.facebook.com/ProjectBaselineNL). Dan kan ik je verder helpen.
    Groetjes Axel.

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief