Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Op zoek naar slakjes

Locatie Vinkeveense plassen zandeiland 4

 

Sandra gaat duiken met buddy Yvonne. Ze gaan op slakkenjacht in Vinkeveen.

Ditmaal samen met Yvonne onder water, zij wilde nu toch eindelijk ook eens wat van het slakkenleven zien. Ze was namelijk erg nieuwsgierig of ze echt in Vinkeveen te vinden waren. Ze zei tegen me:”Ik ben ze echt nog nooit tegen gekomen, verras me maar.” Een goede reden om een duikafspraak te maken en hopen dat de slakjes zich wilden laten zien.

Met camera, go-pro en reuze veel zin plonsde we te water. Ik voelde me net een duikgids tussen al dat groen in Vinkeveen. Na een aantal minuten zoeken vond ik het eerste slakje, waarbij Yvonne helemaal begon te juichen. De duik was voor mij nu al geslaagd. Met blije gezichten gingen we verder. De een na de andere slak kwamen we tegen. En dat niet alleen. Yvonne bleek een kei in het vinden van kreeftjes. Genoeg leven om ons heen en zoals gewoonlijk vloog de tijd voorbij. Die anderhalve uur hebben we zeker genoten tussen het groen en de slakken. Het was dat onze blaas aangaf dat het nu toch echt tijd was om eruit te gaan. Op naar de volgende duik zou ik zeggen.

P1018012ebw1

 

 

P1017557bw

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief