Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Een goede klik op het EK

Sandra en Rian doen de trainingsduiken voor het EK Onderwaterfotografie op Madeira zeker niet voor niets. De klik tussen fotograaf en assistent is er, maar is dat onder water voldoende?

Ditmaal gingen we beter voorbereid weg en was onze planning groothoek voor de eerste duik. Deze keer wel alle lenzen en poorten mee om verrassingen te voorkomen. De groep is inmiddels gegroeid en meer landen hebben zich toegevoegd, waaronder deelnemers van Duitsland en Portugal. De teams werden over 2 boten verdeeld.

Doel van Rian en mij voor deze dag was om meer op elkaar ingespeeld te raken qua modelfotografie. Wat wil ik als fotograaf en wat bedoel ik. Ben ik duidelijk genoeg en wat is haalbaal? Ik kan wel iets willen, maar het moet ook uitvoerbaar zijn voor Rian. Boven water hebben we zeker een klik, dus onder water had ik er ook vertrouwen in dat het goed zou komen. Met wat kleine gebaren lukt het zeker en Rian heeft ieder geval een paar mooie afbeeldingen als herinnering en ik heb mijn oefenmateriaal.

Dit keer was de zee ruiger en stond er meer wind. Vooral bij duik 2, wat betekende dat de vissen bijna gratis voer van mij kregen. Ik was dan ook maar wat blij dat ik weer onder mocht om weer rond te kijken en te oefenen. Stukje bij beetje raken we ook meer op elkaar ingespeeld en hebben we een comfortabele duik gemaakt. Bij boven komst werden we nog niet door de golven in de boot gesmeten en je begrijpt wel dat ik op de terugweg ook lichtelijk groen begon te zien. Blij met vaste grond onder mijn voeten. Voor morgen maar even op zoek naar tabletjes tegen zeeziekte.

In het hotel aangekomen zijn we direct achter de computer gekropen om de foto’s van de dag te bekijken en na te bespreken. Een verheldering voor beiden. Met genoeg ideeën in ons hoofd alles weer gereed gemaakt, om daarna in real life kennis te maken met het Nederlandse videoteam. Dit onder het genot van een drankje en aansluitend een heerlijk diner.

SandraBoerlage_EKduikreport3-3-117420

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief