Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Richard van der Wissel – Een dagje Dreischor en een spoelduik

Locatie Dreischor Zeeland

Duikreporter Richard had een vol programma. Eerst twee duiken in Zeeland en dan nog even spoelen in het Haarlemmermeerse Bos. Hij maakte een filmpje van de dag.

Een dagje Zeeland met Duikvereniging Flash-Gorgone uit Alkmaar.

Op een vroeg tijdstip, zeker voor de Zondagmorgen, verzamelen bij Duikschool KevMic-Diving Alkmaar. 4 bikkels zijn aanwezig, dus dat past mooi in een busje. Om 8 uur zijn we vertrokken van de Duikschool KevMic-Diving Alkmaar richting Zeeland. Tegen 10 uur arriveerde wij op de duiklocatie Dreischor Reefballs. Na een kopje koffie en een visuele inspectie van de duikplek(het water was nat) zijn we gaan omkleden.

image

Rond 11:15 lagen wij te water, temperatuur zo’n 6 graden en een redelijk goed zicht van zo’n 5 meter. Eerst de Reefballs geïnspecteerd. Vervolgens zuidwaarts gezwommen en langs het rif weer terug. Onderweg wat krabben, 2 grote kreeften en heel veel kleine kwalletjes zien zwemmen. Na 41 minuten weer boven water gekomen.

Eerst maar eens wat eten en de ervaringen uitwisselen. Moet zeggen, broodje bapao Kip met warme chocolademelk met slagroom is geen verkeerde combinatie.

RTEmagicC_image_10.jpg

Vervolgens de spullen ingeladen, de auto 400 meter verderop gezet bij de tweede duiklocatie, Dreischor Het Gemaal.

Hier weer omgehangen en te water gegaan. Dit is op zich al een uitdaging wegens het ontbreken van een mooie steiger. Dus voorzichtig lopen over gladde rotsen en te water de vinnen aantrekken. Afgedaald richting de 5 meter diepte en dan op 90 graden richting gemaal. Deze is prachtig begroeid. En het invallende zonlicht in combinatie met de deining geeft een prachtig schouwspel. De fuik die achter het gemaal ligt was nu leeg.

RTEmagicC_image_12.jpg

Ook nu weer na 41 minuten boven gekomen. En na het klimmetje de spullen weer ingepakt en onderweg naar het Haarlemmermeerse Bos. Door wat file onderweg werd deze duik een Nachtduik, met als bedoeling om het zoute water uit de pakken en van onze apparatuur te spoelen.(Spoelduik) Zicht was redelijk te noemen, wat kleine baarsjes gezien. Na 31 minuten de duik afgebroken wegens een tekort aan O2 bij een van de buddy’s.

 

RTEmagicC_image_13.jpg

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief