Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

René Weterings – Zoetersbout

Als René de kans krijgt te duiken, grijpt hij deze met twee handen aan. Hij gaat naar Zoetersbout.


Datum: 23 maart 2012
Duiklocatie: Zoetersbout

duikreport-call-to-action-350x85

Duik 345 – De duik van afgelopen maandag met Gijs was me prima bevallen en aangezien op de gezinskalender geen bijzonderheden stonden voor de vrijdagavond, was de keus zo gemaakt…..een duikje maken natuurlijk!

Dus wederom hebben we een duikafspraak gemaakt bij Zoetersbout. Het leuke is hier nu dat je de duik lekker kunt beginnen met een bezoekje aan de snotolf en daarna lekker verder kunt toeren op de duikstek.

Op de duikstek stonden dit keer wat meer auto’s, maar wij hadden wederom het geluk dat iedereen er al uit was of er net uit kwam. Dus wij zouden het rijk alleen hebben, iets waar ik veel waarde aan hecht ;-).

ReneWeterings_DR_120323ZOetersbout__4_

Toen ik mijn droogpak aantrok, ontdekte ik dat mijn rechtervoet kletsnat werd. Oeps, dat is waar ook…ik was afgelopen woensdag namelijk zo “slim” geweest om mijn rits niet te sluiten toen ik de eerste waterstralen voor het spoelen op het pak richtte. Er was blijkbaar dus toch best wat water in mijn rechterlaars terecht gekomen. Nou goed, dikke pech maar ik laat me daar verder niet door uit het veld slaan.

ReneWeterings_DR_120323ZOetersbout__3_

We begonnen de duik dus gewoon vol goede moed met een zeer relaxte “weekendmodus”. Zoals afgesproken zijn we eerst weer even langs de snotolf gegaan om te genieten van dit mooie dier en zijn nest. Hier hebben we een paar minuten vertoefd en daarna zijn we verder gegaan. In de buurt van de instap was het zicht niet veel soeps, maar dat werd steeds beter richting het oosten.
Onderweg vielen de vele zeedonderpadden en vlokkige zeenaaktslakken op.
Ik zag nog wat zeedruifjes en ook een ander klein kwalletje, die mij nog niet zo veel opgevallen was. Het was namelijk een “klepelklokje”. Erg mooi klein kwalletje, maar een foto maken lukte mij niet. Het werd her en der erg “blurry”, alsof zich heel koud water bij warm water mengde…wellicht was dat ook zo. Erg

ReneWeterings_DR_120323ZOetersbout__2_

Mijn buddy Gijs wees me nog op een jong platvisje van het formaat postzegel en even later nog op een vorskwab, die niet gediend was van onze lampen. Verder zwom er nog een botervisje met ons mee om vervolgens snel een holletje in te glippen.

Onderweg voelde ik mijn rechtervoet tot een ijsklompje vormen, maar het was nog goed te doen. Geen reden om de duik af te breken. Heerlijk relaxt gedoken en met het best goede zicht lekker van het landschap kunnen genieten. Gijs bedankt weer!

Maximale diepte 7,5m, temp. 7gr.C., zicht 1-4m, duikduur 75min.

ReneWeterings_DR_120323ZOetersbout__1_

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief