Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Pirates of the Caribbean

Als een ware heerser loopt Ronny Depp op zijn vers veroverde bounty strand. Vers fruit, een heerlijk zonnetje… da’s nog eens een surface interval!

In Samaná vind je waarschijnlijk de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek. Het voor Caribische begrippen ruige en rotsachtige berglandschap is prachtig. Vanuit het achtpersoons motorbootje trekt het landschap als een film aan je voorbij als je naar de duikstek wordt gebracht. Tijdens de surface interval die je tussen de duiken door maakt waan je jezelf helemaal op een filmset. Niet geheel onterecht, juist deze stranden zijn het decor geweest voor de opname van onder andere Pirates of the Caribbean.

_7232078

Ron -voor de gelegenheid omgedoopt tot Ronny Depp- laat zich de verse kokosnoot goed smaken. Als een volleerde piraat slacht hij een verse mango met zijn tanden. Na dit vitamineshot laat hij zich door zijn duikgids rondleiden in een sprookjesachtige grot. Nog maar heel recent was deze grot het decor van een Canadese reallife survival tv show, met recht een bijzondere oppervlakte tijd.

_DSC3241_1Als duikende piraat is het handig om hier over stevige zeebenen te beschikken. Gelukkig vormen de drie meter hoge golven geen enkel probleem voor “Ronny Depp”, iets wat niet gezegd kan worden van zijn bloggende buddy. Het duiken en de oppervlakte tijd zijn het waard. Het karakteristieke landschap zet zich onderwater voort. Ten opzichte van onze voorgaande duiken aan de Caribische kant zien wij hier aan de Atlantisch kant niet alleen en ander landschap maar ook meer harde koralen. Wat zonder meer bizar is, de bestuurder van de boot brengt ons feilloos naar de duikstekken. Zonder enig technisch hulpmiddel of markeringsboei zet hij ons exact boven een 25 dieper liggend wrak, wat zich enige tijd varen vanuit de kust midden op de Atlantische Oceaan bevindt. Een kwaliteit die niet zou misstaan aan boord van Kapitein Jack Sparrow.

Foto’s: Ron Offermans en Edwin van der Sande. Film: Ron Offermans

www.godominicanrepublic.com

www.divingscubalibre.com

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief