Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duiken / Reizen

Het opruimen is begonnen

Op de tweede dag van Healthy Seas: Project Argo 2014 moeten de expeditieduikers hard aan het werk. Zo veel dagen hebben ze immers niet.

Dag twee van het project Argo II begint met een strakke blauwe hemel en een fijne 18 graden. Het kost dan ook weinig moeite om het bed uit te komen, een douche te pakken en te ontbijten met het team. We bespreken alvast een mogelijke teamindeling en de taken die er voor ons liggen. De eerste dag heeft enorm veel informatie opgeleverd en de beelden van Cees en Fabrizio, samen met de Gopro films van Pascal en Bas, hebben een goed beeld gegeven van de klus die ons te wachten staat. We weten dat het een behoorlijke uitdaging gaat worden om deze klus in de vier resterende duiken op het wrak te klaren.

Om 8 uur zijn we op de duikbasis in de haven waar alle cilinders worden geanalyseerd en opgebouwd. Alles wordt op de boot geladen en stipt om 9 uur vertrekken we naar ons doel: de Argo. onderweg een uitgebreide briefing door Pascal waarbij elk team zijn inbreng heeft en na een goede 20 minuten is duidelijk wie wat gaat doen. Ik ga samen met Bas en Cees als derde team naar beneden om hefballonnen te plaatsen op het stuk waar het schip door midden is gebroken. Daar ligt een enorm net half over de reling naar beneden en het blokkeert als het ware het gat in het midden van het schip. We weten uit ervaring dat het belangrijk is om zoveel mogelijk ruimte aan de onderkant te maken zodat duidelijk wordt waar het net vastzit en waar we het nog los te maken hebben. Het team Rutger en Annet komt dan na ons om te beginnen met het losmaken van het net en het opruimen van stukken die alvast in de zakken naar boven kunnen worden geschoten. Andere teams werken aan de achterkant van het schip. Daar hangt ook een enorm net dat rond de schroef zit en Pascal, Richard en Anton brengen dat onder toeziend oog van Fabrizio netjes en onder controle naar boven met hefballonnen. Als wij aan het afdalen zijn zien we het omhoog komen. Wow, dat is een mooi gezicht en hier doen we het voor….

RTEmagicC_10-BP-Argo-stukje-dag-2.jpg

Als Bas en ik aan het werk gaan wordt het al snel een verschrikkelijke bende waardoor het zicht gereduceerd wordt tot 20 centimeter. Cees wordt enigszins wanhopig omdat er bijna geen goede foto’s te maken zijn. De stroming op het wrak is minimaal waardoor de mist blijft hangen.  We krijgen onze taak voor elkaar: 3 liftbags staan overeind en houden een deel van het enorme net iets omhoog. Het wordt echt een enorme klus. Het net zit overal nog vast dus het volgende team Annet en Rutger kan zich helemaal uitleven. Na 24 minuten hebben we onze minimale reservegasvoorraad van 90 bar bereikt en beginnen we aan de opstijging, samen met Cees, de fotograaf die aan ons team is toegevoegd. Na 30 minuten decompressie komen we weer aan de oppervlakte en eenmaal aan boord worden ervaringen uitgewisseld. Iedereen is het er over eens dat het een andere klus is dan Argo I en dat maakt iedereen nog meer gemotiveerd en gefocust. De toon is gezet en we kijken al weer uit naar morgen.

Zo ver is het nog niet. Eerst een uurtje terug varen. Iedereen pakt zijn eigen moment. Foto’s worden bekeken en beoordeeld, nieuwe plannen worden gemaakt en uitgewerkt, er wordt wat gegeten en vooral wordt er gerust. De duiken zijn zwaar door het werken op diepte en voldoende rust, eten en vooral ook drinken is erg belangrijk om het vol te houden en gezond te blijven..

Terug op de duikbasis worden de cilinders naar de shop gebracht om opnieuw gevuld te worden voor morgen. We wisselen ze om voor nieuwe want in de middag gaan we naar het huisrif om het te ontdoen van netten, kooien en ander vistuig. Er wordt hier frequent gedoken door de duikers die Krnica Divers van Maurizio Grbac bezoeken. Een mooi en vooral veilig rif is dan wel zo fijn. Nadat alles op de boot is ingericht vertrekken we naar het rif. Zondag hebben we daar een survey gedaan met scooters en we weten al aardig wat rotzooi te liggen. Teams worden weer ingedeeld en plannen worden uitgewerkt. Zondag hebben we een behoorlijk net op het rif gevonden en vandaag gaan we dit met 2 teams omhoog brengen. Bas en ik zijn een van de 2 teams en als we er aankomen is het eerste team met Annet en Rutger al een flink stuk op weg. Hakken, zagen en trekken maken het zicht weer 20 centimeter maar we werken gestaag door en niet veel later kan de hele boel in drie zakken omhoog worden geschoten. Zo, dat is alvast gedaan. Bas en ik met Cees fotograferend hebben scooters meegenomen naar beneden en we scooteren zo het rif over met een grote postzak om alles vistuig in te doen. En dat gaat prima. Regelmatig wordt er gestopt voor wat snijwerk en na een 40 minuten schieten we de zak die inmiddels overvol is en niet meer te vervoeren, naar boven. We besluiten nog een prachtige stek te bezoeken. Een strandje dat helemaal omgeven wordt door steile rotsen. Je kunt er alleen komen als je heel precies weet waar je moet zijn want het is maar een klein strandje. Hooguit drie mensen kunnen er naar binnen zwemmen. Het is lastig te beschrijven en de foto’s van Cees zullen ongetwijfeld de pracht van dit stukje Kroatië laten zien. Tot slot scooteren we gedurende de veiligheidsstop nog even lekker langs het rif. Gewoon omdat het zo leuk is.

RTEmagicC_41-Cave-stukje-dag-2.jpg

20 minuten duurt de terugvaart. Het is stil aan boord en iedereen is in zijn eigen gedachten. Het was een productieve dag en er moet nog flink wat gebeuren de komende dagen. Vermoeidheid en een knorrende maag, wetende dat eerst alles moet worden opgeruimd, gespoeld, opgeladen en afgebouwd. Zucht, ook dat hoort er bij. En dan helpt het als je weet dat je een uur later in de plaatselijke pizzeria Kum een originele pizza Kum gaat eten en dat je die dan wegspoelt met een biertje. Wat zal dat smaken en als je dan om half 11 je bed ziet……. BAM

Ghost Fishing is – na een succesvol project in 2013 – in juni 2014 opnieuw een week lang in Istrië, Kroatië voor Project Argo II, waarin ook Krnica Dive, Scuba Academie en Global Underwater Explorers meedoen. Zo’n tien duikers uit Nederland, Kroatië, Italië en Engeland doen een poging om het achterschip van de MS Argo, één van de mooiste wrakken in de Kvarner Golf, te ontdoen van netten. Vijf dagen lang wordt ’s ochtends gewerkt op het wrak om dat voor elkaar te krijgen. Daar blijft het niet bij: ook op de riffen vlak bij de haven van Krnica ligt veel verspeeld vistuig. Elke middag springen de duikers van het project opnieuw het water in om dde troep van de riffen te halen. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief