Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Duiken

Oorverdovend!

_7158660Weer een jaar voorbij! Met hoogte- en dieptepunten, maar wat is voor mij nu het absolute ‘duik’hoogtepunt geweest?

Eigenlijk denk ik daar nooit zo over na. Maar nadat ik de afgelopen weken diverse mensen naar hun hoogtepunt op duikgebied heb gevraagd, zag ik het jaar ook zelf weer aan me voorbijtrekken. Tuurlijk, veel hoogtepunten die werden genoemd, zijn absolute hoogtepunten voor de hele duikwereld, andere duikers noemden weer hele andere gebeurtenissen dan eigenlijk verwacht. Maar het leverde wel een mooi jaarbeeld op.

Maar ja, wat was nou mijn absolute hoogtepunt? Ik heb prachtige duiken gemaakt, stuk voor stuk hoogtepunten. De ene keer om het bijzondere dat ik onder water zag, de andere keer omdat het een speciale gelegenheid was en dan weer omdat het om het duiken heen zo gezellig was. Want ook dat laatste telt. De early morning-duik in Vinkeveen met een prachtige zonsopkomst die je het vroege opstaan meteen doet vergeten. De koraaltuinen in Jordanië. De bootduiken op de Oosterschelde. De pygmee seahorses en de wuivende zachte koralen in alle mogelijke pastelkleuren bij Moalboal in de Filipijnen. Allemaal geweldig! Geen van die momenten had ik willen missen.
Eén ervaring steekt er met kop en schouders bovenuit…het duiken met de haaien bij Kaapstad. Zo geweldig dat ik in het voorjaar voor bijna drie maanden weer die kant op ga om zo veel mogelijk te duiken. Wie mijn blogs in die periode heeft gevolgd, weet wat voor indruk het heeft gemaakt.

En toch…dat was niet het absolute ‘duik’hoogtepunt van 2011. Wat blijft er dan nog over?… Het maken van DuikeninBeeld. En dan met name al die mensen die belangeloos aan deze website meewerken. De vaste ‘channel managers’, de bloggers, de bouwers, de meedenkers en al die mensen die ons van content voorzien, ons op de hoogte houden van nieuws en klaarstaan waar nodig. Zij zijn mijn ‘duik’hoogtepunt van 2011. En voor hen wil ik een oorverdovend applaus…want zonder hen is er geen DuikeninBeeld.

Allemaal bedankt! Een staande ovatie van mij, en hopelijk ook van al die mensen die dit lezen.

Ik wens iedereen een prachtig 2012!

Foto: Karin Brussaard

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief