Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Verliefd!

Groot nieuws, ik ben verliefd en niet zo maar een beetje. Op wie?

Twee weken lang heb ik samen met onderwaterfotografe Karin Brussaard een klein stukje van Zuid-Afrika mogen ontdekken. Onder water én boven water! Wat een land is dat zeg.

Ik kwam er voor de haaien, indrukwekkend als ze zijn. De blauwe, de Mako en de zevenkieuwspleethaai (sevengill), wat kwamen ze dichtbij en wat waren ze mooi, soms eigenlijk van lelijkheid. En minstens zo indrukwekkend, is de passie van Morne Hardenberg van Shark Explorers. Ga je met hem duiken, dan kan het niet anders dat de vonk van zijn liefde voor de haaien op je overslaat.
Jammer genoeg waren we net te vroeg voor de witte haaien – volgende keer dus maar!

Zuid-Afrika zonder iets van het land te zien, dat kan niet. De bush met de Big Five, die we op het luipaard na allemaal hebben gezien, plus heel veel andere dieren is prachtig. Viermaal hebben we een game drive van ruim drie uur gedaan, met het hoogtepunt helemaal aan het einde – de leeuwen. Echt momenten waar je – zelfs ik – stil van wordt.

Maar diepe indruk maakten de mensen. Wat een vriendelijkheid en gastvrijheid toonden zij, waar we ook kwamen. Het doet je wel even stilstaan bij de West-Europese mentaliteit van gejaagdheid en ieder voor zich. Ik heb echt versteld gestaan.

Nog meer positieve geluiden over het land? Het is er voor ons niet duur, het eten is delicious, de wijnen zijn tongstrelend. Natuurlijk, het land heeft ook zijn zwakke plekken, maar waar is dat niet?

Begrijp je nu waar ik verliefd op ben? Juist! Op Zuid-Afrika. Dit is een land waar ik zeker terug ga komen. Het is er baie mooi en het land en de mensen zitten nu al diep ingeworteld in mijn hart.

Linda Ferwerda en Karin Brussaard zullen over deze trip artikelen publiceren op DuikeninBeeld en in Duikmagazine. De afgelopen twee weken heb je hier al de blogs kunnen lezen. Gemist? Klik hier voor nummer één.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief