Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

ONK 2018 – De winnende beelden zijn gemaakt

De twee wedstrijdperiodes van het ONK Onderwaterfotografie en -video zitten erop. De winnende foto’s en videobeelden zijn gemaakt. 

Foto: Raymond Wennekes – ONK 2017

De server van de Nederlandse Onderwatersportbond heeft de afgelopen weken overuren gedraaid.  Maar liefst 17.184 foto- en videobestanden werden naar de organisator van de kampioenschappen gestuurd. In totaal 105 GB. En daar zitten de kampioensfoto’s dus bij. Alleen welke, dat weten we pas op 29 september.

Foto: Jos Broere – ONK 2017

Het ONK kende een groot deelnemersveld – meer dan 100 fotografen en filmers gingen de strijd met elkaar aan – zeker het video-onderdeel kende een forse groei. We hebben enkele getallen voor je (bron: NOB):

 • 35 fotografen deden mee aan de zoetwaterwedstrijd
 • 43 fotografen schreven zich in voor de categorie Starter
 • 49 Masters streden om de hoogste eer
 • 9 teams met in totaal 50 fotografen deden mee aan het kampioenschap voor teams
 • 13 videografen deden mee in de categorie Starters
 • 4 videografen maken een film in de categorie Masters

De fotografen hebben inmiddels hun selectie gemaakt. De teams kunnen nog een paar dagen overleggen over de definitieve inzending en de videografen hebben tot begin augustus tijd voor het monteren van de beelden tot een volwaardige film.

En nu?

De vakjury gaat in juli aan de slag om de ingezonden foto’s te beoordelen en de winnaars in de diverse categorieën en natuurlijk de overall winnaar te bepalen. De videojury kan pas in augustus beginnen.

Foto: Peter Boots, ONK 2017

Rond 9 september komen de eerste foto’s naar buiten – de foto’s die meedingen naar de DuikeninBeeld Publieksprijs, die dit jaar voor de tweede maal wordt uitgereikt. Het publiek – jij dus – kan in de eerste ronde stemmen op zijn favoriete foto(‘s). Aan het einde van de eerste stemronde wordt een shortlist samengesteld van de tien foto’s met de meeste stemmen. Tijdens de prijsuitreiking bepaalt het publiek in en buiten de zaal in een tweede online stemronde de daadwerkelijke winnaar.

Prijsuitreiking

Dat de winnende foto’s en videobeelden gemaakt zijn, is een feit! Maar pas op zaterdag 29 september weten we welke foto’s en fotografen in de prijzen vallen. Spannend!

Klik hier voor alle info over het ONK

De foto’s bij dit bericht zijn van het ONK 2017 – tot de prijsuitreiking mogen de deelnemende foto’s namelijk niet worden gepubliceerd (los van de Publieksprijs).

1 reactie

 1. Avatar

  Spannend !

  REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief