Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Advertorial

Noorwegen: coole out of the box duikbestemming!

Wild Water Diving Holidays ging zelf op ontdekking naar Noorwegen. Ze stellen je dan ook met trots hun nieuwste aanwinst in het Wild Water-aanbod voor: Gulen Dive Resort!

Foto: Gulen Dive Resort

Kritisch zijn over de duikbeleving of slechts enkele duikhoogtepunten beschrijven is haast onmogelijk voor deze duikbestemming. Gulen heeft zoveel te bieden dat elke onderwaterliefhebber – van beginner tot zeer gevorderd – deze bestemming minstens één keer zou moeten aandoen.

Alleen maar hoogtepunten!

Om te beginnen ligt de bodem in deze duikstreek in het zuidwesten van Noorwegen bezaaid met meer dan 20 wrakken uit WOII. Sommige van deze wrakken behoren tot de absolute wereldklasse! Zo is het ontegensprekelijke pronkstuk van Noorwegen het 122 meter lange ‘Frankenwald’ wrak, dat zonk in 1940.
Voor technische duikers zijn er volop mogelijkheden om wrakken te exploreren op nog grotere dieptes. Andere noemenswaardige wrakken, zoals de Ferndale & Parat en Solvang, zijn toegankelijker voor minder ervaren duikers.

 

Ten tweede is deze duikstreek even berucht (in de positieve zin van het woord) om zijn kelpwouden, kleurrijke koudwaterriffen, spectaculaire onderwaterlandschappen, een rijk macroleven en ontelbaar veel soorten vissen en naaktslakken. Er worden in het voorjaar meer dan 70 verschillende soorten naaktslakken geteld op het huisrif.

Paradijs voor de onderwaterfotograaf
Vervelen doet het nooit aangezien je hier zulke uiteenlopende duiken kan maken. Om nog maar te zwijgen over een mogelijke ontmoeting met pijlstaartroggen of een driftduik langs een muur van 1000 meter met zacht koraal. Het is telkens weer anders en dit alles bombardeert Gulen tot een waar paradijs voor onderwaterfotografen. Temeer omdat fotografen hier unieke dingen waarnemen, zoals de anglersfish of met wat geluk een wolffish. Men combineert in Gulen zowel breedhoek- als macrofotografie in één duikvakantie.

 

Exclusief bij Wild Water Diving Holidays
Wat ons betreft is deze bestemming een absolute must voor elke duiker die zich niet laat afschrikken door koud water!

6 nachten ‘Gulen Highlights’
De beste mix van (huis)rif- en bootduiken, marien leven en wrakken
Vanaf €1.225
-> exclusief vluchten

6 nachten ‘Nudibranch & Macro’
Het huisrif en lokale duikplaatsen op zijn best
Perfect voor het maken van foto’s of video
Vanaf €850
-> exclusief vluchten

6 nachten ‘Wreckdiving’
Wrakduikers kunnen zowel recreatief als tech zijn
Vanaf €1.250
-> exclusief vluchten

Er zijn verschillende opties en verblijfsduurmogelijkheden in Gulen!

Vraag een vrijblijvende offerte aan:
info@wildwater.be

Meer info?
Check de website van Wild Water Diving Holidays.

Klik op een willekeurige foto om deze groot te openen en de diavoorstelling te starten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief