Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film

Nieuw: Sealife Micro HD en huizen voor D810 en RX100III

Er zijn weer nieuwe camera’s op de markt en dus kunnen de fabrikanten van behuizingen niet achter blijven. We presenteren je nu zelfs de eerste permanent gesealde camera. Fotografen met een Ikelite flitser kunnen vanaf nu ook met optische kabels werken.

 Ikelite Optical Slave Converterikelite-optical-slave-converter

Tegenwoordig is niet meer elk onderwaterhuis automatisch uitgerust met de mogelijkheid om je flitsers elektronisch aan te sturen. Wat doe je dan met je bestaande flitsers? Ikelite heeft daar een nieuw accessoire voor ontwikkeld, de Ikelite Optical Slave Converter. Met deze slave cel kan je de DS51, DS 160 en DS161 via een optische kabel aansturen. De adapter schroef je op de plaats waar je voorheen de kabel in de flitser deed, hier plaats je met behulp van het juiste paskopje je optische kabel op en klaar! de slave herkent automatisch of je camera wel of geen pre-flash gebruikt en past zich hier op aan. Flitser aansluiten, aanzetten en fotograferen maar!

 

Sealife Micro HDsealife-micro-HD_-underwater-camera-2

De camera waar veel duikers ongetwijfeld op hebben zitten wachten: ’s werelds allereerste permanent gesealde camera. Sealife claimt de eerste camera te hebben ontwikkeld die nooit meer lekt! De nieuwe Micro HD heeft geen deurtjes die open kunnen, geen o-ringen en vraagt geen onderhoud. Het is een compact camera met een 13 megapixel sensor, waar je mee kunt fotograferen en filmen. De foto’s verstuur je draadloos van je camera naar je pc of via de waterdichte USB-aansluiting waar je de accu ook mee oplaadt. Met slechts 4 knoppen en een vaste autofocus is de bediening ook nog eens super eenvoudig. Dat dit nou niet eerder is bedacht!

 

Behuizingen voor de nieuwe Nikon D810Ikelite D810

Ongeveer 6 weken geleden heeft Nikon de opvolger van de D800 aangekondigd, naar eigen zeggen de beste en scherpste Nikon camera tot nu toe. Ondertussen komen de aankondigingen van behuizingen voor deze nieuwe D810 binnendruppelen. Nauticam en Ikelite lijken de race gewonnen te hebben en zijn er snel bij: de behuizingen kunnen naar verwachting rond augustus geleverd worden. Van beide fabrikanten zien wij behuizingen zoals wij die van deze merken gewend zijn. De Ikelite is zoals we gewend zijn, uitgevoerd in polycarbonaat, de Nauticam in het vertrouwde zwarte aluminium. Op het eerste gezicht lijkt het dat er op deze beproefde concepten qua behuizing geen nieuwe innovaties zijn losgelaten.

 

 

Sony Cybershot RX100 III behuizingenSony-Cybershot-RX100III-nauticam

De Sony Cybershot RX100 is al vanaf de introductie één van de toppers onder de high-end compact camera’s waarvoor ook onderwaterhuizen leverbaar zijn. Erg interessant dus als Sony dan met een verbeterde en RX100 III komt en nog fijner als de fabrikanten van onderwaterhuizen daar op inhaken. De testresultaten die over deze camera zijn gepubliceerd, zijn veelbelovend. Qua onderwaterbehuizing valt er zelfs al te kiezen uit kwaliteitsmerken als Ikelite, Recsea en Nauticam. Qua prijs praten we niet meer over een instapcamera en daar zijn de specificaties van de set dan ook naar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief