Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Foto en film / Materiaal

Nieuw: Sealife Micro 2.0, Nauticam WWL-1 en meer

Cameranieuws van Sealife, een TTL-module van Aquatica voor Ikelite DS flitsers, een handig hulpmiddel voor fotografen die graag meer zien op het lcd-scherm en een groothoekvoorzetlens van Nauticam.

RTEmagicP_sealife_micro_hd2Sealife Micro 2.0

Het zal ongeveer een jaar geleden zijn dat Sealife de eerste permanent gesloten onderwatercamera introduceerde, de eerste camera die gegarandeerd niet kan vollopen. Sealife komt nu met een nieuwe versie van deze camera, de Micro 2.0. De eerste aanblik is vertrouwd; behalve dat de camera wat meer kleur heeft gekregen, ziet hij er hetzelfde uit. Van binnen is er meer veranderd, de 2.0 heeft een nieuwe 16-megapixel Sony CMOS-sensor gekregen met 32 GB en 64 GB meer geheugen en met 1080p HD op 60 fps betere videokwaliteit.

Monitor/zoeker voor lcdRTEmagicP_monitor-viewfinder-olympus-schermen

Je wilt graag een wat groter beeld op je lcd- scherm tijdens het fotograferen onder water, of minder last hebben van omgevingslicht dat hinderlijk op je scherm schijnt. Niet iedereen heeft daar last van, maar is dat wel zo, dan is er goed nieuws. Er is een losse monitor/zoeker op de markt gekomen die je zo op het onderwaterhuis schuift – zonder ingewikkelde montage. Deze accessoire vergroot 1,48x waardoor je zichtoppervlak 2x zo groot wordt. Bovendien sluit het een standaard lcd-scherm volledig af van licht van buitenaf. De monitorzoeker is beschikbaar voor Olympus en Fantasea onderwaterhuizen.

 

 

 

NAUticam WWL-1Nauticam Wet Wide Lens 1

We kennen de macrovoorzetlenzen van Nauticam al, nu heeft de fabrikant ook een natte groothoekvoorzetlens geïntroduceerd. Als we uitgaan van de kwaliteit van de macrolenzen, mogen wij terecht hoge verwachtingen hebben van deze nieuwe accessoire. De groothoeklens is speciaal gemaakt om onder water wisselen mogelijk te maken. De WWL-1, zoals Nauticam hem noemt, heeft een beeldhoek van 130 graden zodat je met je camera een stuk dichter op grote onderwerpen kunt komen en ze toch nog in hun geheel op de foto kunt zetten.

 

 

 

RTEmagicP_1447190599Aquatica Externe TTL Module

Voor de fotografen die een Aquatica huis gebruiken in combinatie met Ikelite DS flitsers, is er een interessante vooraankondiging gedaan door Aquatica. De fabrikant komt met een externe module die het mogelijk maakt om in TTL te flitsen en de kracht van de flitser eenvoudig te regelen. Aquatica geeft aan dat deze module in de nieuwe behuizingen wordt gebouwd en dat deze module is bedoeld voor de eigenaren van de oudere behuizingen. Het is nog onduidelijk of deze externe module ook te gebruiken zal zijn met onderwaterhuizen van andere merken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief