Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Freediving / Nieuws

Nederlands freedivesucces tijdens Big Blue

Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Mexico behaalde freedive-ster Jeanine Grasmeijer goud. Voor haar de afsluiting van een prachtig seizoen!

Regerend wereldkampioene freediven Jeanine Grasmeijer nam afgelopen week deel aan de wereldbekerwedstrijd ‘Big Blue’ in Mexico. Hier versterkte zij haar positie aan de top door de World Cup te winnen. Haar beste prestatie behaalde ze op haar kampioensonderdeel Free Immersion. Daarnaast behaalde ze podiumplaatsen op de overige twee wedstrijdonderdelen Constant Weight en Constant Weight No Fins.

Voor Jeanine was dit een belangrijke afsluiter van een succesvol seizoen. Ze deed mee aan alle drie dieptedisciplines, maar behaalde het beste resultaat opnieuw op het onderdeel Free Immersion. Ze dook naar een diepte van -81 meter en weer terug in 3 minuten en 49 seconden. Deze duik bezorgde haar de eerste plaats in het algemeen klassement. De tweede en derde plaats gingen naar Sofía Gomez Uribe (COL) en Ashley Futral-Chapman (USA). Bij de mannen waren het respectievelijk Alexey Molchanov (RUS), Kurt Chambers (USA) en Davide Carrera (ITA) die op het podium stonden.

Jeanine behaalde een derde plaats met een duik naar -80 meter bij het onderdeel Constant Weight, waarbij de freediver gebruikmaakt van een monovin. Ze deelde de eerste plaats met -55 meter op het onderdeel Constant Weight No Fins, waarbij de freediver zich enkel bedient van schoolslag. Bij Free Immersion gebruikt de freediver de verticale duiklijn om zich, terwijl hij zijn adem inhoudt, naar beneden te trekken en weer terug.

De jaarlijkse Big Blue vindt plaats in La Paz, Mexico. De duikers starten vanaf een platform in de Zee van Cortez waar het circa 150 meter diep is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief