Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nature Talks – Peter de Maagt

Op 9 en 10 november vindt in Ede Nature Talks 2019 plaats, het festival voor de natuurfotograaf. Op zondag staat in de ‘DuikeninBeeld’-zaal de onderwaterwereld centraal. Binnen- en buitenlandse onderwaterfotografen en -filmers geven hier presentaties en tips. Fotograaf Peter de Maagt vertelt over zijn ontmoetingen met haaien en de bescherming van deze bijzondere diersoort.

Tijdens zijn lezing op Nature Talks laat Peter de Maagt zien welke haaienhotspots hij heeft bezocht en welke soorten haaien daar nog te vinden zijn. Hij probeert met zijn foto’s de schoonheid van haaien te laten zien en hoopt dat zijn foto’s bijdragen tot de bescherming en het behoud van deze diersoort.

Bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe zender/ontvanger die gebruikt kan worden om dieren te volgen. Een korte uitleg van de functie van deze nieuwe tag en foto’s van een haaien-tag-veldcampagne zullen ook getoond worden.

Peter is een actieve duiker en enthousiast onderwaterfotograaf.  Zoals zo vele fotografen is Peter begonnen met een point & shoot-camera en daarna langzaam doorgegroeid. Tegenwoordig fotografeert hij met verschillende Nikon spiegelreflexcamera’s. Hij geeft geregeld lezingen over de beginselen van onderwaterfotografie en over geavanceerde fototechnieken.

De ‘fusie’ tussen duiken en serieus fotograferen is ondertussen alweer meer dan vijftien jaar oud. Deze ware passie heeft hem naar vele plaatsen in de wereld gebracht. Hij had het voorrecht om in zowel koud als warm water te duiken en dus verschillende onderwaterbiotopen te ervaren.

Foto’s en artikelen van Peter zijn gepubliceerd in Duiken, Onderwatersport, Shark Diver, Dive Style, Diver UK, Scuba Diving, Scubashooter,  Scuba Diver South Korea en Asian Diver. Daarnaast zijn ze gebruikt door verschillende bedrijven zoals Santi, Oceanwide Expedtions, EWDR, kranten en websites (zoals DuikeninBeeld en Sharktrust).

Wil je erbij zijn? Of wil je meer informatie over het onderwaterprogramma op Nature Talks? Klik hier.

Dit bericht delen

Avatar
Redactie DuikeninBeeld

Heb je vragen, opmerkingen of ideeën? Mail ons op redactie@duikeninbeeld.tv.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *