Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nanette Ellen – MOO Winterweekend

Duikreporter Nanette Ellen doet mee met het MOO Winterweekend, dat helemaal in het teken staat van onderwaterbiologie, waarnemingen en zelfs adoptie!

Ik heb deelgenomen aan het jaarlijkse MOO winterweekend, georganiseerd door de stichting Anemoon en de Biologische Werkgroep van de NOB.

Een van de projecten van de stichting Anemoon is het MOO – Monitoring Onderwater Oever, waar de waarnemingen van duikers verzameld worden om patronen en veranderingen in het onderwaterleven te onderzoeken. In de wintermaanden wordt sowieso minder gedoken en komen dus minder waarnemingen binnen, vandaar dit weekend om mensen bewust te maken van het MOO project en vooral om waarnemingen te doen en deze te loggen in het MOO portaal.

Vrijdagavond verzamelen we in de Koebel. Eerder in de week is al online informatie gegeven over wat het MOO project inhoudt en hoe het MOO portaal werkt om waarnemingen door te geven. Deze avond krijgen we uitleg over de nieuwe app, met deze app is het super makkelijk om je waarnemingen door te geven, direct aan de waterkant in plaats van pas thuis achter een pc of tablet.

Een ander nieuw project van stichting Anemoon is ‘adopteer een duikstek’, waar je minmaal 4 keer per jaar gaat duiken, ieder seizoen een en natuurlijk de waarnemingen doorgeven. Gelijk actie genomen en de duikstek Dreischor Gemaal geadopteerd!

Witte buisjesspons bij Sint Annaland
Noordzeekrab met eitjes bij Scharendijke

Dezelfde avond worden er nog buddyparen gemaakt voor diegene die nog geen buddy hebben en na gezellig gekletst te hebben met een hapje en een drankje is het bedtijd.

Zaterdagochtend op pad, eerste duik direct bij Dreischor gemaal gemaakt, tweede duik bij Sint Annaland, en jawel, tijdens het wachten op de kentering direct de  waarnemingen van de duik van de ochtend doorgegeven.

’s Avonds is er een lezing van de Biologische Werkgroep over het leven in het winterseizoen, super interessant, o.a over de verschillende wieren, sponzen en het opkomen van nieuw leven. Nieuwe dingen om onderwater op te gaan letten.

Zondagochtend bij Scharendijke gedoken, door de lezing toch weer meer waarnemingen gedaan om door te geven, omdat je anders gaat kijken.

Na de lunch huiswaarts na een super gezellig en leerzaam weekend, op naar een volgende keer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief