Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Nadieh Schellekens- Dive, dive, dive!

Tijdens de checkdive zag ze manta’s, dus ze is helemaal klaar voor de tweede duik. Wat zal deze duik brengen? Duikreporter Nadieh Schellekens duikt op de Malediven en legt haar ervaringen met de camera vast. Maar ineens is ze haar buddy kwijt! Waar is hij gebleven?

Datum 1 november
Locatie Banana Reef – Malediven

Vol enthousiasme zitten we klaar voor de tweede duik van de dag en de reis. Na een heerlijk ontbijt (toast, pannenkoeken, eitje, tonijnsalade; teveel om op te noemen) zijn we er klaar voor. We duiken op Banana Reef. Onthouden vanuit de briefing: We springen negatief in het water.
Dive, dive, dive!

Met mijn camera in mijn hand sta ik op de rand van de boot… Springen, negatief, ik moet springen! Mijn aandacht gaat volledig naar mijn camera. Ik wil niet dat hij hard op het water klapt. Een lek in mijn huis, is het laatste wat ik wil de eerste dag! Met mijn camera in de lucht spring ik mijn buddy achterna. Ineens merk ik dat mijn masker wel erg los zit, ik ben hem aan het verliezen! Goed, mijn masker vraagt de volgende keer iets meer aandacht.

Als we even aan het duiken zijn, glipt de gedachten “Had ik maar mijn 60mm macrolens op de camera staan” door mijn hoofd. We komen de mooiste garnalen, kleine boxfish en naaktslakken tegen. Met mijn groothoeklens is dat geen succes. Eigenwijs als ik ben, probeer ik het toch… Niet zoals ik het wil, maar ach, het staat er toch op.

En dan ineens zie ik verderop een grote bal. Wat is dat? Het lijkt wel een schaduw. Als ik dichterbij kom, zie ik dat het allemaal blue-striped snappers zijn. Dit is een prachtige gele vis met vier blauwe horizontale lijnen over zijn lichaam. Wauw, waar komen die allemaal vandaan? Ik kijk mijn ogen uit.

Ik ben mijn buddy kwijt…
De school vissen is zo groot dat ik Tom aan de andere kant tussen de vissen nog amper kan zien zwemmen. Dit is gaaf! De vissen lijken het totaal niet erg te vinden dat ik tussen ze in zwem. Waar blijven ze toch vandaan komen? Waar ik ook kijk zijn blue-striped snappers. Hallo? Ziet iemand mij hier in die school? Ziet iemand dat ik hier midden in een school zwem? Snel probeer ik een selfie te maken als bewijs. Jammer genoeg laat de foto niet zien hoe dat ik dit moment heb beleefd, maar weeral geldt: De ervaring is belangrijker dan de foto… Ja echt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief