Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Blog / Reizen

Me Tarzan…you Jane

Als je optimaal wil genieten van de schoonheid van Belizes jungle, is er uiteraard maar één manier… er op zijn Tarzans en Janes vol voor gaan!

Het zal je niet verbazen dat er een uitgebreid aanbod aan activiteiten is die zich in en rond de jungle afspelen. Van “bird-watching”-tochten, wandelingen door botanische tuinen, “night-hikes” tot allerlei tochten door grotten die in de vroegere jaren nog door de Maya’s zijn gebruikt. Heb je eens geen zin om zelf te lopen, dan klim je op een paard of mountainbike. Houd er overigens wel rekening mee dat het weer hier zeer aangenaam is. Om wat lui zweet kwijt te raken hoef je echt niet op een mountainbike te klimmen.

P9190557__800x600___2_

De echte “die hard” vakantieganger die de puurheid van de jungle optimaal tot zich wil laten komen, kiest voor het echte werk: een survival in de jungle. Het programma is simpel… Vergezeld van twee gidsen vertrek je naar de jungle om je daar vier dagen te vermaken. De rest van het pakket en programma? Veel succes en plezier, dat mag je zelf gaan samenstellen! Je voorziet jezelf van je eigen slaapplek en je eigen eten en drinken. Uiteraard zijn de gidsen er om je erop te wijzen welke plantje nou net wat minder handig is om op te knagen en voor welk giftig of agressief beestje je beter een stap opzij kan doen. Geheel in stijl roep je dan ’s avonds bij het door jou opgestookte kampvuur nog even: Me Tarzan… you Jane!

P9180252__800x600_

 

Helaas ontbrak het ons aan tijd om voor het echte werk te gaan. Wij hadden natuurlijk graag als twee Rambo’s door de jungle geslopen, maar we moesten het met wat alternatieven doen. Activiteiten die ons overigens een aardige indruk van al het moois van Belize geven. De actieve vakantieganger en natuurliefhebber komt hier goed aan zijn trekken… en ga jij voor je volgende vakantie alvast wat oefeningen doen om straks soepeltjes aan de lianen te hangen…

web_bha  bonlogo

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief