Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Marlène Albrecht-Terpstra – Meervalmania

Datum 11-07-2015
Locatie Hoofddorp

Afgelopen week zag ik een aantal prachtige foto’s van een meerval op Facebook verschijnen en ving ik op dat er een meerval heel dicht bij de kant zou zitten in Hoofddorp. Nu zitten daar wel meer meervallen, maar ik had er nog nooit 1 gezien daar. Wel in de Kempervennen, waar ik ooit “Big Mamma” in de kleine oogjes heb gekeken. Indrukwekkende beesten zijn het.
Mijn voelsprieten gingen uit, mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik besloot vrijdag in mijn eentje (mijn buddy moest helaas verstek laten gaan) naar de plas te gaan. Daar aangekomen zag ik een bekende aan de waterkant. Hij was net uit het water met een paar andere duikers en wist mij de plek aan te wijzen waar de meerval zich bevond.
Wat een geweldig moment was het om in dat wazige water ineens de contouren op te zien doemen van een meerval van ongeveer anderhalve meter. Er was mij al gezegd dat de meerval best aggressief kon reageren als je te dicht bij zijn nest in de buurt kwam (ik geef hem geen ongelijk) en dat heb ik ook zeker ervaren! Hij had best een groot nest gemaakt en tja, daar zwom ik af en toe overheen…
Het was natuurlijk een uitdaging om zo dichtbij mogelijk te komen zodat ik mijn flitsers goed op hem kon richten. De meerval zag op dat soort momenten zichzelf in mijn domepoort waarop hij als een speer op mijn camera afkwam. Toch leek het de hele tijd alsof hij (of zij, dat weet ik niet) naar me lachte alsof hij me uitdaagde. Ik heb een hele tijd alleen met de meerval gelegen. Is toch een apart idee dat in het restaurant aan de oppervlakte mensen zaten te lunchen en geen idee hadden dat ik onder het vlakke wateroppervlak de meerval op mijn gemak lag te bewonderen.
Zaterdag ben ik met mijn buddy nog een keer terug gegaan. Ook hij wilde graag de meerval bewonderen. In de vroege ochtend waren wij slechts met 2 andere duikers. Het had wel iets knus om zo samen bij die meerval te hangen.
Het waren twee heerlijke duikdagen. Ik heb diep respect voor het onderwaterleven en geniet met volle teugen van de dingen die ik onder water mag zien en meemaken en dit was weer een uniek moment.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief