Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Sandra Boerlage – Mangrovetocht in onze achtertuin

Het zal de meesten niet ontgaan zijn dat de waterstand in Nederland hoog is. Op sommige plaatsen nog net wat hoger dan elders. Duikreporter Sandra Boerlage haalde haar duikpak uit de kast om het ondergelopen gebied te verkennen.

In Monnickendam staat het water zo hoog dat het recreatie gebied “Het Hemmeland” helemaal onder water is gelopen en het water in de binnenhaven van Monnickendam over de kades golft.

En dan loop je op zondagochtend als menig ander ramptoerist een rondje om dit spektakel te bekijken en dan krijg je toch wel zin om als duiker toch het afgesloten Hemmeland in te gaan om een duikje te nemen. Voor eenduik was het water dan weer niet hoog genoeg (gelukkig maar, want dat zou ook niet wenselijk zijn, dan zijn mn voeten in mijn eigen huis ook niet meer droog namelijk).

Maar ja een mangrove in je achtertuin is zo uniek, dat er toch een oplossing moet zijn om dit te bekijken TOCH??? Ja, nu ben ik alleen niet 1 van de gelukkige die in het bezit is van een sup en alleen deze ervaring aangaan is lang niet zo leuk. Uiteraard wist ik Bart te strikken voor dit impulsieve idee en surfplanken waren toen ook ineens snel geregeld.

WhatsApp Image 2024-01-07 at 18.40.56-2-126419

WhatsApp Image 2024-01-07 at 18.40.56-126419

Met een auto vol verplaatsen we ons enkele meters van mijn huis en trokken na enig onderzoek waar we met de surfplanken het beste te water konden gaan ons droogpak aan. Een beetje bescherming tegen het frisse water en de ijzige wind was namelijk wel nodig. Surfplanken klaar in het gras langs de ondergelopen parkeerplaats en de auto weer netjes in een parkeervak in een woonwijk, begonnen we ons water avontuur. Moet je zeggen dat zitten op een surfplank met je droogpak (met volledige winter bestendige onderkleding) aan wel een uitdaging is, dit ging Bart iets beter af met zijn vinnen aan liggend op de surfplank. Snel gingen we niet, maar de pret was er niet minder om dit unieke moment om tussen een water vol bomen te beleven. Na veel gepeddeld en gespetter hebben we de surfplanken aan een boom bevestigd om lopend op verkenning te gaan. We stonden op velen stukken echt tot aan onze middel in het water en hebben enkele plaatjes kunnen maken met onze telefoon. Een voorbijgaand bootje dat naar de strandtent ging voor inspectie was zo aardig om van ons een foto te maken, waarna we beide onze tocht weer voorzetten. Een spontane goede work-out, die we afsloten met een plons tussen de ondergelopen boomstammen.

WhatsApp Image 2024-01-07 at 18.40.57-2-126419

WhatsApp Image 2024-01-07 at 18.40.57-3-126419

WhatsApp Image 2024-01-07 at 18.40.58-126419

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief