Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Ron van Werkhooven – Onbekende plas

Ron van Werkhooven gaat op onderzoek uit op een voor hem onbekende duikstek. Op  naar Emmeloord, op naar de Casteleijnsplas.

Afgelopen zaterdag afgereisd naar Emmeloord best een stukje rijden vanuit het westen. Een duikstek waar we nog niet eerder hadden gedoken. Een mooi gebied aan de ene kant de duikstek er tegen over een mooi recreatie gebied met restaurant. Na dat we de duikuitrusting hadden opgetuigd richting plas.

De in stap was was moeilijk een mooie steiger maar afgesloten om het water in te gaan. Gelukkig vonden we tussen het riet een trapje. Eenmaal in het water temperatuur holt achteruit tussen 16-17 graden. We daalden af naar 6 a 7 meter en de eerste paling gespot hadden we niet verwacht op de dag. Even verderop een flinke snoek veel jonge baars en veel kreeftjes. Het zicht was goed ongeveer 3 a 4 meter.

Duik een was perfect daarna nog een tweede duik gemaakt toen links afgegaan deze zijde was wat minder met leven. Samengevat een leuke duikstek voor herhaling vatbaar na afloop nog wat gedronken in het restaurant en voldaan naar huis.

Een nadeel zorg dat je 2 flessen bij je hebt vullen in de buurt is er niet.

Foto’s André de zwaan

 

FB_IMG_1569682647036-86890

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief