Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Lia van der Laan – Toch nog een maandagduik!

Datum 15 april 2013
Locatie Anna-Jacobapolder

Maandag is de vaste duikdag van Lia met vaste buddy John. Maar hoe moet dat nu als je buddy ineens ziek is.Niet duiken?

Op maandag ga ik eigenlijk altijd met John duiken. Maar deze keer smste hij vroeg in de ochtend dat hij ziek was en dus geen maandagduik kon gaan maken. Jammer, ik mijn spullen maar weer opgeborgen en een ‘zielig’ berichtje op facebook gezet; Ik ga wel in de regen staan in mijn duikpak dan wordt hij toch nog nat vandaag! In de middag wordt ik opgebeld door clublid Ted of ik nog zin had in een duik. Ja natuurlijk! Mijn spullen weer uit de schuur gehaald en even later wordt ik opgehaald door Ted. We gaan naar Anna-Jacobapolder.

We parkeren en gaan onze spullen optuigen en trekken de pakken aan. We gaan richting de loopbrug bij de ponton om daar via het touw het water in te gaan. Vinnen aan, brillen op, kompas gezet, we gaan onder, even is het stoffig, maar als we verder gaan is het zicht wel wat beter.

ajp_15-4-13__1_

We zakken af naar een redelijke diepte van 14 mtr. en volgen het wandje. Onderweg komen we de begroeide frames tegen die ik een vorige duik niet had gevonden. Er liggen wat oude fuiken die helemaal begroeid zijn met zakpijp. Er zijn veel vlokslakken en millennium wratslakken. Voor t eerst dit jaar zie ik weer meerdere botervisjes. Het zicht is niet echt geweldig maar goed te doen. Na een half uur draaien we om en gaan wat ondieper terug richting de instap. Ik zie nog een donderpad verscholen zitten tussen de schelpen en natuurlijk ook weer die volgegeten zeesterren rond de ponton. Tijdens de stop wijst Ted nog een noordzeekrab aan.

ajp_15-4-13__4_

We komen bovenwater en klimmen de dijk weer op. De watertemperatuur was 4gr. en hebben 49 minuten gedoken. Spullen uit en tijd voor een bakje koffie lekker in de zon!

ajp_15-4-13__11_

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief