Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Sociale verplichtingen

Datum 10 mei 2015
Locatie Zeeland Dreischor Gemaal
 

Omdat ik lid ben van een (NOB) duikvereniging moet ik een aantal malen per jaar opdraven als duikcoördinator. Omdat het aantal aanmeldingen voor de duik op zondag wat aan de magere kant is bied ik aan gezellig mee te duiken met als lekkermakertje dat ik de andere duikers dan kan filmen.
Jawel, het is zover, ik ga mijn gewonnen Sealife Micro HD camera uitproberen. De duikplaats is Dreischor gemaal dus ik wil in ieder geval bij de houten palen wat opnamen maken.
We zijn lekker vroeg aanwezig en we kleden ons snel om want het is mistig en kil in Zeeland. dat is jammer want en zonnetje bij het filmen zou toch wel fijn zijn. Samen met mijn buddy zijn we bijna de eersten die te water gaan. Wat als eerste opvalt als je een micro HD camera om je nek hebt hangen is het gewicht. Dit setje (ondanks dat ik er nog 2 videolampjes bij heb gekocht) weegt niks in vergelijking met mijn camerahuis met flitsers. Verder is het natuurlijk ook allemaal heel simpel. Aanzetten, op video knop drukken en daar gaan we!. Het zicht werkt goed mee en al snel zie ik een kreeft. Die moet er op natuurlijk maar de videolampen zijn nu wel een probleem want de kreeft is niet gediend van die ‘bak licht’ en verdwijnt in zijn hol. Gelukkig kunnen de begroeide palen bij het gemaal niet wegvluchten dus die komen uitgebreid in beeld. We zwemmen verder over een fuik en keren even daarna om. Vlakbij de fuik zie ik een puitaal. Blijkbaar is deze jongen niet zo bang van het licht want hij vlucht niet weg. Een botervis is het volgende slachtoffer. Terug bij de palen wemelt het inmiddels van de duikers en het zicht is een stuk minder geworden. Ik rommel nog wat met de stand van de lampjes om te kijken wat dat voor effect heeft maar daarna houden we het voor gezien. Na 55 minuten zijn we terug bij de instap en klauteren we de dijk op. Drommen duikers dalen inmiddels af naar het water.

Terug bij de auto ben ik natuurlijk nieuwsgierig naar mijn filmpje maar die blijkt te zijn opgesplitst in een aantal korte clips. Ik bekijk er een paar en het lijkt er aardig uit te zien. Met het simpele programmaatje windows Moviemaker snel een mooi filmpje inelkaar gezet. Hierbij het resultaat. Het is zeker niet perfect maar het begin is er.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief