Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Op jacht naar kreeften

Locatie Grevelingen – koepeltje

 

Nee, dit wordt niet een verhaal over een illegale activiteit al zou je dat verwachten van iemand die laatst nog asociaal parkeerde op de invalidenparkeerplaats bij de Nieuwe-kerkweg terwijl er toch plek zat was…

20141101_010__DSC3050De jacht heeft deze keer te maken met opdracht van mijn Aquashot regio voor de maand november: een detailopname van een kreeft. Kreeften genoeg natuurlijk in de Zeeuwse wateren maar behalve opvallend en groot zijn ze ook heel schuw. Ze trekken zich graag terug in hun holletje als ze het even niet vertrouwen en als ik een kreeft was zou ik een opdringerige gozer met een grote camera nooit vertrouwen. Het is dus zaak dat vertrouwen te winnen en dat kost veel tijd. Ik voel met net een Paparazzo op wacht bij een filmster. Steeds probeer ik de kreeft naar buiten te lokken (want nieuwsgierig zijn ze wel) maar zodra ik wat naar voren kom trekt hij zich weer terug. Na vele pogingen lukt het om in ieder geval de kop en de ogen in beeld te krijgen en daarna maak ik nog wat opnamen van de scharen. dat lijkt makkelijker dan gedacht want ze bewegen die scharen bijna voortdurend. na een tijdje krijg ik het koud van dat stilliggen en besluit dat ik voorlopig genoeg materiaal heb om aan deze uitdagende opdracht te kunnen voldoen. De watertemp is al gezakt naar 13 graden en dan vind ik een uurtje duiken lang genoeg.

20141101_038__DSC3115Helaas kom ik onderweg nog 2 interessante andere onderwerpen tegen. 2 knokkende botervisjes in paaikleed eisen eerst mijn aandacht op. Helaas werpen ze zoveel stof op en bewegen ze zo snel dat een foto maken onmogelijk is. Jammer, maar wel heel mooi om te zien. Dan ontmoet ik nog een grote zeedonderpad dus die moet zeker nog even worden gefotografeerd. Alles bij elkaar zit ik toch weer bijna 80 minuten onder water.

Snel terug voordat ik het echt koud krijg. Terug bij de auto wordt ik aangesproken door een Belgische jonge dame die zegt mijn foto’s te kennen van internet en spontaan krijg ik het weer warm.

 

20141101_040__DSC3117

20141101_053__DSC3135

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief