Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Duikreporter

Leendert Smit – Een gezellige duik

Op zijn vaste duikmaandag gaat Duikreporter Leendert naar de Bergse Diepsluis… hij neemt een kijkje bij de hangcultuur.

Buddy Marco zit nog in de Bahama’s, dus ik ben alleen op weg naar de Bergse Diepsluis. Het is hoogwater vanmorgen dus ik wil de hangcultuur weer eens bezoeken. Wie weet komen we nog een snotolf tegen. In ieder geval staat er 1 bekende op de parking: Joke. Even later komt haar vaste buddy Annie aanrijden. Dat wordt een gezellige duik. We besluiten met z’n drieën bij de witte streep te water te gaan.

Ik ben iets sneller klaar dus ik begin vast aan de snorkeltocht. Aangekomen bij de eerste boei ga ik naar beneden. Het zicht is best goed en de de mosselen zijn mooi begroeid. Het was het gesjouw en geklauter dus wel waard. Het zonnetje doet ook een poging en dat maakt gelijk een groot verschil. Jammer alleen dat ik nu moeilijk tegen de zon in kan fotograferen. Zo ondiep is deze dan te fel en heb ik uitgebeten vlekken op mijn plaatjes. De dames zijn kennelijk nog onderweg dus ik ga in mijn eentje op zoek naar een snotolf. Ik zwem de gehele boeienrij af maar helaas. Ik steek ook nog even over naar de tweede rij maar die is kennelijk recentelijk leeg gehaald en er is dus niets te zien. Wel jammer natuurlijk, maar toch is het een mooie duik met botervisjes (Pholis gunnellus) en zwangere spookkreeftjes (Caprella spec.).

20240319_007P3195760-127774

20240319_011P3195766-127774

En vergeet vooral de overal op groeiende waaierkokerwormen (Sabella pavonina) niet. De dames duiken/snorkelen terug naar de trap, ik besluit de dijk weer op te klauteren. Het water is nog voldoende hoog om dat zonder veel problemen te doen. Terug bij de auto kletsen we nog wat na tot het tijd is om naar huis te gaan.

Duiktijd: ongeveer een uur, watertemp.: 9 graden.

1 reactie

  1. Leuk Leendert,
    Het is altijd een geklauter na een stukje lopen en dan geen snotolf… ieder jaar weer een verrassing.
    De sepia’s zijn wel al gespot, goed teken

    REAGEREN

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met * zijn verplicht *

Nieuwsbrief